De Nieuwjaarswandeling Ommen vond plaats op zondag 8 januari 2023. Het was een geslaagde dag. Veel deelnemers hebben genoten van een prachtige wandeling met onderweg verschillende bezienswaardigheden. Ben Wösten, vrijwilliger van Natuurlijk Ommen, maakt al jaren de nieuwjaarsroute voor de traditionele jaarlijkse happening. Dit keer liep de route 0.a. door Landgoed ’t Laer.

Deelnemers konden starten tussen 10.00 uur en 14.00 uur. De zon scheen al vroeg vandaag en dat beloofde veel goeds. De eerste wandelaars waren er dan ook al om 10.00 uur. Sommige begonnen eerst rustig met een kop koffie en bekeken de route. Toch waren er ook wandelaars die direct vertrokken. Men kon kiezen voor een wandeling van 8 of 3 kilometer. Na afloop van de wandeling kon men genieten van een kop heerlijke erwtensoep of warme chocolademelk. Met daarbij heerlijk versgebakken breekbrood, beschikbaar gesteld door Bakkerij van der Most. Er werden ook poffertjes gebakken en de mensen werden vermaakt met rustige accordeonmuziek verzorgd door vrijwilliger William. De vrijwilligers hebben er weer een prachtige dag van gemaakt. Gezellig, toegankelijk, warm en goed georganiseerd.

De wandeling, waarvan de organisatie in handen ligt van Natuurlijk Ommen, is altijd erg in trek. Het Bezoekerscentrum Ommen is het perfecte startpunt aangezien het goed bereikbaar is en in het groene hart van Ommen ligt. Men kan gratis voor de deur parkeren en de faciliteiten zijn goed, zo is het bezoekerscentrum ook toegankelijk voor mensen met een beperking en er is een rolstoelpad. Het bezoekerscentrum Ommen fungeert als verlengstuk van het online stadsportaal natuurlijkommen.nl. Breng je een bezoek aan Ommen of zoek je informatie? Dan weet je nu waar je zijn moet. Aan de Hammerweg 59a, naast de Besthmenermolen bij de rotonde naar Den Ham. Voel je welkom.

Geschreven door Marjolijn Rhee
Datum publicatie: zondag 8 januari 2023

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de Gemeente Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.