Gezina en Hendrik-Jan de Lange zijn eigenaar van boerderijcamping Het Varsenerveld. Ze waren vrijdag gastheer tijdens een werkbezoek van het CDA waarbij ook aanwezig provinciaal gedeputeerde Roy de Witte en statenlid Moniek Kleinsman.

De camping is kleinschalig met 25 plaatsen en daardoor ruim van opzet. Kinderen hebben in de zandbak een eigen waterpomp. Koeien, geiten, tractoren; ja het is een boerderijcamping. En natuurlijk wordt er over verteld. Gelet op de beperking van Gezina is het niet verwonderlijk dat er ruim aandacht is voor kampeermogelijkheden als je een beperking hebt. De sfeer was gemoedelijk, ik werd gewoon wat nostalgisch toen ik in de omgebouwde oude schuur stond. Tegelijkertijd is er aandacht voor de moderne tijd: zo kan je een elektrische kampeerauto huren. Het motto van Ommen is: groen, gastvrij en geïnspireerd. Dat komt op deze plek heel mooi bij elkaar.

Corona heeft natuurlijk ook hier enorme gevolgen gehad. Zakelijk was het voorjaar een ramp, maar Gezina is er niet naar om bij de pakken neer te zitten. Ze legde contact met de gemeente over wat wel en niet kon. En dat zagen we op het terrein ook terug: de ruime opzet was er al, looppaden, mogelijkheden voor ontsmetting ed. kwamen er bij. En nu maar hopen dat september en oktober goed weer geven. Het gesprek met provincie en gemeente vrijdag ging over de uitdagingen en kansen.

Bertha en ik waren een week in Zeeland. Daar hadden ze geen behoefte aan zware promotie campagnes. Je weet toch wel wat Zeeland wel en niet biedt? Een aantal jaren geleden was er een reclame: “Wij van wc-eend adviseren wc-eend”. Dat is natuurlijk niet zo overtuigend. Als je als gemeente zelf aangeeft hoe goed je bent, werkt dat niet. Ik hoorde van een initiatief om bekende Nederlanders uit te nodigen en hen zelf commentaar te laten geven. Een positief verhaal van een bekende Nederlander op Facebook of Instagram, zou dat niet veel beter werken? Idee voor Ommen?

Er is enorme behoefte aan veilige recreëren in Nederland. Dat vraagt wel het goed waarborgen van die veiligheid, niet alleen op de campings. In
het centrum van Ommen is het tegenwoordig af en toe best druk. Dat vergt dus goede samenwerking en dat, zo werd gezegd, kan ook in Ommen wel sterker. Zo zien we ook dat onze prima wandel- en fietspaden in coronatijd niet breed genoeg blijken te zijn. Kunnen we met de provincie daar een
meerjarenprogramma op maken? Wie weet is Corona juist een
kans om eens een aantal zaken vanuit een nieuw perspectief
op te pakken!


Geschreven door: wethouder Ko Scheele
ko.scheele@ommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.