Wethouders van Ommen trakteren winkelend publiek in Ommen aanstaande zaterdag op koek en zopie. Zij willen hiermee iets terugdoen voor de niet te voorkomen hinder die het winkelend publiek ondervindt van de bouwprojecten in het centrum van Ommen.

Het centrum van Ommen is in ontwikkeling. Er wordt momenteel volop gebouwd op meerdere plekken in het centrum. De ontwikkelaar en bouwers proberen overlast voor winkelend publiek zoveel mogelijk te voorkomen. Alle winkels zijn ook tijdens de bouwwerkzaamheden bereikbaar. Het is echter niet te voorkomen dat er door bouwwerkzaamheden toch enige hinder ontstaat. Bijvoorbeeld door bouwverkeer of doordat mensen om moeten lopen. Als compensatie voor deze niet te voorkomen hinder trakteren wethouders Ilona Lagas, Ko Scheele en Theo Katerberg zaterdag 2 december het winkelend publiek op koek en zopie, tussen 11.00 en 15.00 uur, ter hoogte van Intertoys. Deze traktatie wordt mogelijk gemaakt door de Ommense ondernemers.

bouw-hema-ommen-ibr-no

Bouwprojecten in Ommen

De appartementen die momenteel aan de Vechtkade gebouwd worden, krijgen steeds meer vorm. Ook op het 11 April Plein wordt gebouwd. Hier is woonwinkelcomplex De Vrijheid in aanbouw.

Aan de Varsenerstraat is de bouw gestart van een woonwinkelcomplex waar de Ommer HEMA zich vestigt. Begin 2018 krijgt de openbare ruimte rond de bouwprojecten een compleet nieuwe inrichting.