Met de komst van Wereld Delicatessen is het bruisende centrum van Ommen een topwinkel rijker. Of het nu gaat om verse baklava, traditioneel gemaakte tapenades, Surinaamse kruiden of pure Aleppo olijfzeep: je vindt het bij Wereld Delicatessen aan de Bermerstraat 16A in Ommen.

SAM_4360-werelddelicatessen-ommen-ibr-noSAM_4361-werelddelicatessen-ommen--ibr-no

Kom ook proeven!

Eigenaren Armén Khalstian en Nelly Armenian verkopen in hun delicatessenspeciaalzaak overheerlijke verse lekkernijen, zoals olijven in diverse smaken, cranberrytapenade, honing-mosterdtapenade en pesto.

SAM_4353-werelddelicatessen-ommen-ibr-no

Aan de statafel kun je als klant eerst proeven van al het lekkers, alvorens je iets koopt.

SAM_4371-werelddelicatessen-ommen-ibr-no

SAM_4368-werelddelicatessen-ommen-ibr-no

Naast het verse assortiment biedt de delicatessenspeciaalzaak producten van over de hele wereld aan: van Indische tot Israëlische en van Poolse tot Libanese producten. Delicatessen uit het Midden-Oosten, Suriname en Oost-Europa, er is voor ieder wat wils.

SAM_4366-werelddelicatessen-ommen-ibr-no

Gezelligheid

De hartelijke Armén en Nelly komen van origine uit Armenië. Beiden houden van koken. En van lekker eten. ‘Feesten, dansen en eten, dat hoort bij de Armeense cultuur’, legt Nelly uit. Een stukje gezelligheid dus en dat is ook wat je ervaart als je Wereld Delicatessen instapt. Beide zoons en de dochter van het echtpaar helpen in de winkel. Een echt familiebedrijf dus.

SAM_4373-werelddelicatessen-ommen-ibr-no

Oesterzwammen van De Zwamfabriek

Bijzonder zijn de verse Oesterzwammen: die kweekt Armén namelijk zelf in zijn duurzame oesterzwamkwekerij -De Zwamfabriek- in Mariënheem. Hij levert aan diverse groothandelaren, groenteboeren en restaurants, maar met het openen van de delicatessenwinkel in Ommen is een droom uitgekomen. ‘Ik ontmoet nu de klant en dat vind ik erg leuk’, vertelt Armén. De oesterzwammen kweekt hij op stro, zonder bestrijdingsmiddelen en op een duurzame manier. Nier alleen het kweken is duurzaam. Ook het eten is milieubewust, aangezien de zwammen perfect te gebruiken zijn als vleesvervanger. Je kunt ze wokken, koken of bakken en zijn bruikbaar in soepen, salades en pasta. Ook heerlijk op de BBQ!

SAM_4357-werelddelicatessen-ommen-ibr-no

Binnenkort wordt het assortiment van Wereld Delicatessen uitgebreid met verse noten, gedroogd fruit en luxe delicatessen in cadeauverpakking.

Wereld Delicatessen
Bermerstraat 16A
7731 CZ Ommen
Tel. 06 1443 6332

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.