Waterschap Vechtstromen houdt de waterstand en alles dat er mee samenhangt goed in de gaten. De waterstand in Ommen en omgeving kan afnemen en daarom is het belangrijk om te weten dat het gevaarlijk kan zijn om op onverharde paden en onverharde grond te lopen. Blijf daarom op de verharde wegen of paden. Door de hoge waterstand  is de grond doordrenkt waardoor het gevaarlijk kan zijn om op plaatsen te lopen die onder water hebben gestaan. Lees hier het artikel van Waterschap Vechtstromen.


Foto: Ommen aan de Vecht.

Hoog water trekt veel mensen

Het hoge water in de rivier de Vecht in Ommen trekt veel dagjesmensen. Inwoners en mensen uit de omgeving en ver daarbuiten willen allemaal een blik werpen op de Vecht die ver buiten zijn oevers is getreden.


Foto: De Regge buiten haar oevers.

Niet alleen de Vecht maar ook rivier de Regge kampt met hoog water. Ommen is een aantrekkelijke vakantieplaats. Mensen die van de natuur houden komen graag naar Ommen om te wandelen of te fietsen. Zij moeten nu rekening houden met het feit dat sommige wandelpaden moeilijk of niet toegankelijk zijn.


Foto: ondergelopen gebied bij Scoutingterrein Kampeerterrein Eerde.

Voor informatie kun je terecht bij het Bezoekerscentrum Ommen. Van daaruit kun je een paar routes lopen die goed toegankelijk zijn en wij kunnen je adviseren over de prachtige wandelgebieden. Lees meer over het Bezoekerscentrum Ommen het informatiecentrum in het groene hart van Ommen.

Tekst: Marjolijn Rhee
Foto’s: Rombout Gerrits

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

 

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.