Zondag 22 maart 2015, toonden mensen belangstelling op de Voormars waar afgelopen zaterdag 21 maart tussen 10.00 uur en 12.00 uur drie kruizen en een doornenkroon werden geplaatst. Mensen bezochten tijdens deze prachtige zonnige dag de locatie.

pre-passion-ommen-3-ibr-no

De kruizen wachten bij wijze van spreken op de komst van Jezus in Ommen. Tegelijkertijd kun je in deze tien dagen zelf nadenken over wat het kruis voor jou persoonlijk betekent. Doet het kruis iets met je? Heb jij ook een kruis te dragen?

pre-passion-ommen-1-ibr-no

Een kruis en een doornenkroon zijn beide martelwerktuigen. Beide veroorzaken vreselijke pijnen. Deze heeft de onschuldige Jezus 2000 jaar geleden bewust op zich genomen. Hij koos ervoor om zichzelf op te offeren voor de mensen, die hij liefheeft. Voor alle pijn en verdriet, alle moeilijkheden en egoïsme, alle slechte momenten en negativiteit. Hij wil het wegnemen, omdat hij weet dat wij er niet mee kunnen leven. Er komt positiviteit, liefde, hoop en dankbaarheid voor terug.

pre-passion-ommen-2-ibr-no

Dit zegt de Bijbel erover: ‘Belijden we onze zonden, dan zal Hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad.’

(1 Johannes 1:9)

De vraag is: Wat laat jij achter bij het kruis?

Er liggen briefjes waarop geschreven kan worden,
maak ze vast aan de doornenkroon,
laat alles achter bij het kruis
en kijk vooruit!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.