Ontdek het wandelen in Ommen

Wandelaars komen graag naar Ommen. Vanaf het NS station in Ommen en vanaf het Natuurinformatiecentrum in Ommen starten veel wandelroutes. Vanaf beide locaties zijn wandelaars direct in de natuur. Het grote voordeel van Ommen is dat er veel verschillende natuurgebieden zijn en allen zijn goed te bereiken en liggen redelijk dicht bij elkaar. De natuurgebieden zijn allen goed te bereiken en zijn door natuur aan elkaar verbonden. Wandelaars lopen eenvoudig naar de Regge en van daaruit loopt men eenvoudig over de Archemerberg of Lemelerberg. De Vecht verbindt de wandelaar met Varsen, landgoed Junne, landgoed Eerde etc.

Stadswandelingen Natuurlijk Ommen
Wandelroutes Natuurlijk Ommen (binnenkort online)

natuur-no1jpg    wandelen-Ommen-klein-1--no     natuur--3

 

Wandelroutes leiden naar de mooiste plekjes

Ommen is erg bekend onder wandelaars en natuurliefhebbers. Lange afstand wandelroutes lopen natuurlijk door Ommen onder andere het bekende Pieterpad en het Overijssels Havezatenpad. Ommen heeft zelf ook veel paaltjesroutes. De wandelaar kan dus eenvoudig kiezen voor een lang verblijf in Ommen als het op wandelen aankomt. De verschillende natuurgebieden bieden veel variatie. Wandelaars vervelen zich in Ommen niet. Onderweg treft de wandelaar verschillende rustpunten aan met elk hun eigen charme.

 

wandelen-Ommen-1-no     wandelen-Ommen-2-no

 

Meer info over Fietsen in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.

 

Het Pieterpad loopt niet voor niets door Ommen

In Ommen zien we jaarlijks veel wandelaars die het Pieterpad lopen. Etappe 10 loopt van Ommen naar Hellendoorn. De omgeving in Ommen is prachtig. Kilometerslange wandelroutes vermaken wandelaars dagen. In Ommen ben je zomaar niet uitgekeken. Krijg een indruk van de omgeving van Ommen en bekijk onderstaand filmpje of nog beter gezegd? Kom zelf eens gezellig naar Ommen.