Ontdek het wandelen in Ommen

Ommen is bij uitstek de plek om te wandelen. Wandelaars komen graag naar Ommen vanwege de verschillende natuurgebieden. Heidevlaktes, zandverstuivingen, cultuurhistorie, landerijen, bossen, landgoederen en natuurlijk de Vecht; Ommen heeft het allemaal.  Vanaf het NS-station in Ommen en bij het Bezoekerscentrum Ommen starten diverse wandelroutes. Als wandelaar loop je vanaf beide locaties direct in de natuur. De verschillende natuurgebieden zijn goed bereikbaar en liggen redelijk dichtbij elkaar. De natuur verbindt de gebieden aan elkaar.  Wandel bijvoorbeeld naar rivier de Regge en loop vanuit daar eenvoudig over de Archemerberg of Lemelerberg. De Vecht verbindt de wandelaar met Varsen, landgoed Junne, landgoed Eerde en andere cultuurhistorische bezienswaardigheden midden in de natuur.

Stadswandelingen Natuurlijk Ommen
Wandelroutes Natuurlijk Ommen (binnenkort online)

natuur-no1jpg    wandelen-Ommen-klein-1--no     natuur--3

 

Wandelroutes leiden naar de mooiste plekjes

Ommen is erg bekend onder wandelaars en natuurliefhebbers. Er lopen verschillende bekende lange-afstand-wandelroutes (LAW) door Ommen, zoals het bekende Pieterpad en het Overijssels Havezatenpad. Ommen is een paradijselijk wandelnetwerk.  Er zijn veel paaltjeswandelroutes en het is een groot knooppunt van netwerkroutes. Als wandelaar kies je dus eenvoudig hoe lang je wilt wandelen en wat je graag wilt zien onderweg. Door de enorme hoeveelheid aan wandelmogelijkheden is een langer verblijf in Ommen voor veel wandelaars vanzelfsprekend. Omdat het wandelnetwerk zo uitgebreid is in Ommen, wandel je veelal in rust. Die rust en stilte is wel zo prettig tijdens een bezoek aan de natuur. Onderweg tref je verschillende rustpunten aan met elk hun eigen charme: van rustpunt bij de boer tot gezellige uitspanning met speeltuin en van atelier tot Bezoekerscentrum Ommen.

 

wandelen-Ommen-1-no     wandelen-Ommen-2-no

 

Meer info over Fietsen in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.

 

Het Pieterpad loopt niet voor niets door Ommen

In Ommen zien we jaarlijks veel wandelaars die het Pieterpad lopen. Etappe 10 loopt van Ommen naar Hellendoorn. De omgeving in Ommen is prachtig door de diversiteit in natuur, de vele landgoederen, de Vecht en de Regge en het sfeervolle historische centrum. Kilometerslange wandelroutes vermaken wandelaars dagenlang. In Ommen ben je dus zomaar niet uitgekeken. Krijg een indruk van de omgeving van Ommen en bekijk onderstaand filmpje of nog beter gezegd? Kom zelf eens gezellig naar Ommen.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.