Wethouder Ko Scheele heeft woensdagochtend 1 februari 2017 in de Bibliotheek Ommen voorgelezen en met kinderen en hun verzorgers ontbeten. ‘Een goed ontbijt is evenals lezen heel erg belangrijk, het is dan ook zinvol om hier bij stil te staan en kinderen en hun verzorgers daar bewust van te maken. Daarom heeft de gemeente met de Bibliotheek het voorleesontbijt georganiseerd’, aldus Ko Scheele. Veel kinderen kwamen naar de bibliotheek om te luisteren naar het verhaal dat de wethouder voorlas.

02019664-ibr-no-vk02019668-ibr-no

Na het verhaal had iedereen best trek in een gezond ontbijt. Op de eerste verdieping van de bibliotheek was een lange tafel gedekt. Er stonden allerlei lekkere broodjes met beleg. Kinderen en verzorgers vonden hun plek aan tafel.

02019676-ibr-no
Foto: Wethouder Ko Scheele toont een walvisje..

Voordat iedereen aan het ontbijt begon vertelde Ko Scheele dat kinderen, die in de maand februari lid worden van de bibliotheek, een knuffelwalvisje krijgen. Er werd nog even gezamenlijk een moment stilte gehouden en daarna was het smullen, gezond en gezellig!

ontbijt-ibr-no02019700-ibr-no

Lezen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, het is dan ook goed om kinderen zo vroeg mogelijk de weg naar de bibliotheek te leren vinden. Lezen is belangrijk evenals een gezond ontbijt. Kinderen tot achttien jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. U vindt hier de openingtijden van de bibliotheek in Ommen.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.