De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers het voorleesritueel introduceren bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken ze de taalomgeving in huis. Het leesplezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk en gezellig! De VoorleesExpress in Ommen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

VoorleesExpressGeletterdheid
Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. De VoorleesExpress in Ommen is op zoek naar vrijwilligers voor de periode februari tot juli 2015.

Voorlezen
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vast moment. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers door de Bibliotheek getraind in het interactief voorlezen en boekkeuze.

Coördineren
Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Coördinatoren worden getraind en begeleid door de projectleiding.

Geïnteresseerd? Meer informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl.

Uitgevoerd door de Overijsselse Bibliotheken

De VoorleesExpress is een landelijke project en wordt in Overijssel uitgevoerd door de Bibliotheken. De VoorleesExpress in Ommen gaat i februari 2015 van start.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.