Jan en Henny Vogelzang van Vogelzang Dakelementen zijn uitgeroepen tot Ondernemer van het jaar 2016 van de gemeenten Ommen en Hardenberg. Maurin Kieft van SPEQ Innovations mag zich Starter van het jaar 2016 noemen. De verkiezing vond afgelopen vrijdag plaats op de Dag van de Ondernemer.
Ondernemers uit de gemeenten Ommen en Hardenberg konden een collega-ondernemer of zichzelf aanmelden voor de titel Ondernemer van het jaar 2016. Uit de 14 aanmeldingen zijn door de jury 6 ondernemers genomineerd. Daarnaast zijn 22 startende ondernemers aangemeld voor de titel Starter van het jaar. Ook voor deze categorie koos de jury 6 genomineerden.

Verkiezingsavond
Afgelopen vrijdag vond tijdens de Dag van de Ondernemer in Kampeerdorp de Zandstuve in Rheeze de verkiezing plaats. Alle 12 genomineerden probeerden tijdens een enthousiaste en originele pitch de jury en de ruim 150 aanwezigen ervan te overtuigen dat zij er met de felbegeerde titel vandoor moesten gaan. Na de pitches, trokken juryleden Peter Snijders (burgemeester gemeente Hardenberg), Mark Boumans (burgemeester gemeente Ommen, Richard Temmink (MKB Regio Zwolle) en ondernemers Marc Hakvoort (Hak4t groep) en Renate Meulenkamp-Back (Drabo) zich terug voor het juryberaad.

starter-en-ondernemers-vh-jaar-2016-35-beide-winnaars
De trotse winnaars: v.l.n.r. Maurin Kieft, Henny Vogelzang en Jan Vogelzang.

Ondernemer van het jaar 2016
De jury heeft Jan en Henny Vogelzang van Vogelzang Dakelementen uit Dedemsvaart uitgeroepen tot Ondernemer van het jaar 2016. Dit bedrijf produceert prefab daken inclusief alle daarbij behorende onderdelen, zoals gevels, wanden, dakkappellen en vloeren. De jury roemde vooral het ondernemen in de moeilijke markt tijdens de crisis, de enorme groei van het bedrijf evenals van de Europese activiteiten.

Starter van het jaar 2016
SPEQ Innovations uit Hardenberg ging er met de titel Starter van het jaar 2016 vandoor. Maurin Kieft nam de prijs in ontvangst. SPEQ Innovations levert een automatische ballenpomp aan onder andere. nationale en internationale voetbalclubs. Volgens de jury is SPEQ Innovations enorm innovatief, niet alleen omdat het jonge bedrijf al heel snel de Europese markt op ging, maar ook omdat deze starter gericht focus houdt om een probleem op te kunnen lossen op grote schaal, waar vervolgens weer nieuwe ideeën uit komen. De winnaars namen hun award in ontvangst: een prachtige Tombstone die werd uitgereikt door de jury. Daarnaast ontvingen de winnaars natuurlijk een mooie bos bloemen en namens Kampeerdorp de Zandstuve een fles champagne.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.