De verkeersregelaars in Ommen werden op donderdagavond 7 juli 2016 getraind door de politie. Het zomerseizoen is begonnen. De komende periode staan er diverse grote evenementen op het programma die goed begeleid moeten worden. Denk onder andere aan de Bissinghdagen, Jumping de Driehoek etc. De training bestond uit een deel theorie en praktijk.

07075371-ibr-no

Het team van verkeersregelaars in Ommen bestaat uit ruim 20 vrijwilligers. Anneke Ruitenberg is coördinator van het team.

07075406-ibr-no

Twee agenten van de politie IJsselland namen de regels door en maakten de verkeersregelaars weer extra bewust van het feit dat eigen veiligheid voorop staat. Het verkeer regelen dat doe je niet zomaar even. Je moet je hoofd er goed bijhouden en voortdurend de omgeving scannen. Verkeersregelaars kunnen worden ingezet tijdens evenementen, zij zijn hiervoor opgeleid.

07075366-ibr-no

Als deelnemer aan het verkeer dien je de aanwijzingen van verkeersregelaars op te volgen. Doe je dat niet, dan riskeer je een flinke boete. Gelukkig is het zo dat verkeersdeelnemers veelal inzien dat het om veiligheid gaat en dat verkeersregelaars juist zorg dragen voor een goede doorstroom van het verkeer door het in goede banen te leiden. Verkeersregelaars worden ingezet omdat het op dat moment noodzakelijk is.

07075363-ibr-no

Bij de rotonde bij het gemeentehuis in Ommen werd in de praktijk geoefend en dat ging goed. Deelnemers aan het verkeer kregen een stopteken. Ze werkten allen getrouw mee en lieten ook nog een glimlach zien. Zo zien de verkeersregelaars uit Ommen dat natuurlijk graag. Ze hadden begrip voor de oefening die plaatshad en bijdraagt aan de veiligheid.

07075385-ibr-no07075400-ibr-no07075387-ibr-no
Foto: Stoppen na een stopteken en een glimlach op alle gezichten.

Lees je dit bericht en denk je ‘verkeersregelaar’ dat is iets voor mij. Neem dan contact op met Verkeersregelaars Ommen. Organiseer je een evenement dan is het altijd verstandig om te onderzoeken of het inzetten van verkeersregelaars verstandig is. Zo voorkom je problemen en draag je bij aan veiligheid.

Tekst en foto’s : Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.