Vanaf maandag 3 september 2018 rijdt de buurtbus van Vereniging Buurtbus Vilsteren ook door Lemele. Het mooie dorp is opgenomen in de dienstregeling. Lemele heeft vier opstapppunten. Bij de de Ichthuskerk, de Imminkhoeve, Theehuis Lemelerberg en Camping Lemeler Esch. De buurtbus stopt op verschillende veelbezochte plekken, bijvoorbeeld op de Markt in Ommen, bij het station en de bibliotheek in Ommen. In de dienstregeling staan alle haltes.

buurbus-vilsteren-ibr-no2-
Foto: De buurtbus vertrekt bij de halte bij de Ichthuskerk in Lemele.

De buurtbus Vilsteren rijdt vijf dagen per week, van maandag t/m vrijdag. De bus vertrekt om 12 minuten over 07.00 vanuit Vilsteren en eindigt om 19.15 uur in Vilsteren. Iedereen kan gebruik maken van de buurtbus, dus jong en oud en dat gebeurt ook. Mensen die bijvoorbeeld geen vervoermiddel hebben, tijdelijk niet mogen rijden, of het gewoon makkelijk vinden, stappen in en laten zich rijden. Het is voor veel mensen belangrijk om niet afhankelijk te hoeven zijn van mensen uit familie of directe omgeving. Een mooie ontwikkeling dus.

buurbus-vilsteren-ibr-no3buurbus-vilsteren-lemele-2

In de buurtbus Vilsteren kan men op dit moment nog contant betalen en de bus is uitgerust met OV-chipkaart-apparatuur.  Men kan dus de OV-chipkaart gebruiken in de buurtbus. Je kunt een anonieme OV-chipkaart kopen maar ook kun je kiezen voor een persoonlijke OV-chipkaart.

buurbus vilsteren ibr no
Foto: Chauffeur Bennie Bosch krijgt een taartje van Bertine Grootemarsink, voorzitter van Vereniging Buurtbus Vilsteren.

buurbus-vilsteren-ibr-no4

Wethouder Leo Bongers was aanwezig en reed mee. ‘Het was een aangename comfortabele rit, het is een luxe bus’, zo vertelde Leo toen hij bij de bushalte bij de Ichthuskerk weer uitstapte.

Met maar liefst veertig vrijwilligers rijdt de buurtbus Vilsteren nu precies één jaar. ‘Bertine Grootemarsink is voorzitter van Vereniging Buurtbus Vilsteren, samen met Rinie Henning, die zich vanaf het begin heeft ingezet, vertellen zij dat de vrijwilligers geweldig werk verrichten. ‘De buurtbus rijdt als een geoliede machine, op de chauffeurs kunnen we rekenen en we hebben geen omkijken naar de planning. Als chauffeurs onderling een dienst willen ruilen dan regelen ze dat zelf’. De rit in Lemele werd gevierd. De chauffeur smulde ook van een taartje.

De vrijwilligers van de buurtbus gaan aanstaande zaterdag samen een dagje uit. ‘Dat doen we eens per jaar. Zaterdag gaan we naar het Openluchtmuseum in Arnhem en naar de Hoge Veluwe in het kader van het boek De Canon van Nederland’, vertelt Bertine.

Lees je dit bericht en lijkt het je leuk om te rijden op de buurtbus? Heb je belangstelling? Stuur dan een mailtje naar janwarmelink@planet.nl.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.