Ook dit jaar organiseert de Vereniging voor Natuur en Milieu de Vechtstreek een Natuurcursus. Na een paar jaar basiscursus te hebben gegeven, werd vorig jaar een verdiepingscursus opgezet, die dit jaar min of meer zal worden herhaald. Degenen die vorig jaar de cursus hebben gevolgd, kunnen ook nu gerust weer meedoen: er is altijd wel iets nieuws te melden. Natuurlijk is ook nu  het mooie en veelzijdige Vechtdal het uitgangspunt. Henk Ruiter zal zijn aandeel leveren door te vertellen over planten, Arend Spijker over zoogdieren. Naast de twee bestuursleden zullen Alfred van de Burg (insecten), en Leo Oudejans (vogels) een avond lang de cursisten boeien met hun kennis, kunde en enthousiasme over hun specialisme. Het worden weer interessante avonden met een afsluitende veldexcursie in juni.

Juni-Nevengeul-Junne-dvg-ibr-no

De cursus is op vier maandagavonden: 6, 13, 20 en 27 maart en wordt gegeven in de nieuwe kinderboerderij Het Laar 2c. Alle avonden starten om 19.30 uur. Op zaterdagochtend 10 juni is de afsluitende veldexcursie.

De kosten zijn voor leden van de Vechtstreek € 20,-, niet-leden betalen € 25,- of  € 30,- inclusief lidmaatschap. Opgave kan via het inschrijfformulier op de website van de Vechtstreek of telefonisch  0529-451150. Info: www.vechtstreeknatuur.nl.

Tekst en foto: Dook van Gils

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.