In de maand september staan er weer stadswandelingen op de agenda van Natuurlijk Ommen. De stadswandelingen worden georganiseerd door Natuurlijk Ommen. De unieke museums die Ommen kent, het Streekmuseum Ommen en het Nationaal Tinnen Figuren Museum werken mee. De Historische Kring Ommen is rijk aan historische informatie en verleent eveneens medewerking.

Het is interessant om de stadswandeling mee te maken, onder leiding van één van de stadsgidsen. Sjack Postma, Harry Woertink en Jan van der Bent uit Ommen verzorgen de stadswandelingen en weten veel te vertellen over Ommen.

‘Mooiere startlocaties voor stadswandelingen zijn er niet’

Het is geweldig dat Ommen prachtige museums heeft waaronder het Streekmuseum Ommen en het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Deze liggen aan de rand van de binnenstad. Mooiere locaties om te starten zijn er niet.

Streekmuseum-Ommen-300-x-300-no   ntfm-300-x-300-ibr-no

Deelnemers van de stadswandeling kunnen eenvoudig aansluitend een bezoek brengen aan één van de museums. In het Streekmuseum Ommen vindt men veel historische informatie over Ommen. In het Nationaal Tinnen Figuren Museum is een collectie van tinnen figuren te zien die men nergens anders in de Benelux vindt.

De Historische Stadswandelingen Ommen starten donderdags vanaf het Streekmuseum en zaterdags vanaf het Nationaal Tinnen Figuren Museum.

‘Het is natuurlijk niet alleen voor bezoekers en toeristen van Ommen interessant maar het is ook nog eens leerzaam en leuk voor de eigen inwoners. Een gezin uit Ommen heeft onlangs meegelopen en zij waren na afloop verrast.’

Startdatums in september

Startdatums vanaf het Streekmuseum Ommen op donderdagen: 3, 10, 17 en 24 september.
Startdatums vanaf het Nationaal Tinnen Figuren Museum op zaterdagen: 5, 12, 19 en 26 september.

De kosten zijn € 4,50 per persoon, kinderen tot 10 jaar kunnen gratis deelnemen aan de wandeling.
De wandeling duurt circa anderhalf uur.

Aanmelden kan telefonisch, bel 088-5551480 of vul het aanmeldformulier in.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.