Met Stoptober worden rokers in heel Nederland opgeroepen in de maand oktober 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat u blijvend stopt met roken. Tijdens de actieweek Stoppen met Roken in het Vechtdal wordt door verschillende acties in onder meer de gemeente Ommen aandacht gevraagd voor Stoptober.

In nauwe samenwerking met het onderwijs, gemeenten Ommen en Hardenberg, werkgevers, sociaal werk en zorg wordt van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober een actieweek Stoppen met Roken in het Vechtdal gehouden. Meer informatie over deze actieweek is te vinden op de website www.vitaalvechtdal.nl/stoppen-met-roken.

stoptober-stoppen-met-roken

Op maandag 2 oktober om 12.00 uur is de aftrap van de Stoptober-campagne in het Vechtdal bij het Alfa-college Hardenberg. Hilbert Moerman (raadslid PVDA Ommen) en Neil Altena (docent Engels Alfa-college Hardenberg en zanger van de band The Green Monkeys uit Gramsbergen) starten dan officieel hun stoppoging.

Activiteiten
Op diverse scholen en bij verschillende bedrijven zijn er in de actieweek activiteiten en (ludieke) acties rondom stoppen met roken, alcohol- en drugspreventie. Hierbij werken Jongerenwerkers van De Stuw en Wijz Ommen, GGD IJsselland, Tactus Verslavingszorg, Alfa-college en de gemeenten Hardenberg en Ommen nauw samen om mensen te stimuleren om te stoppen met roken.

Stoppen met roken levert veel positieve effecten op. Na 1 dag ruikt uw adem frisser, na 5 dagen heeft u een betere ademhaling en meer energie, na 28 dagen heeft u 5x meer kans om blijvend te stoppen, na een maand heeft u een betere en mooiere huid en na een jaar houdt u al snel € 1200 over! Rokers kunnen zich aanmelden via de website www.stoptober.nl. Voor hulp en ondersteuning kunt u terecht bij een huisarts in de gemeente Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.