Ja, dat ben ik. Dan weet u gelijk waar ik sta. Vorige week zijn de resultaten bekend geworden van een vragenlijst die onder ruim 1.700 boeren in het Vechtdal was uitgezet. De gemeenten Dalfsen, Hardenberg en Ommen wilden graag van de boeren horen wat de impact van Corona op hun bedrijf was en wat ben bezighoudt.

De respons op de vragenlijst was goed en representatief voor de sector. De helft van de boeren heeft bijna een derde minder omzet. Elke boer weet wat minder omzet betekent: minder geld, minder ruimte voor het betalen van rente en aflossing en ook minder ruimte voor investeringen. Bijna 80% maakt zich grote zorgen over tegenstrijdige maatregelen, over de stikstofcrisis en over het politieke klimaat. En dat is niet niks. Ik waardeer het dat dit zo helder is aangegeven. En ik trek me dat aan: de overheid moet aan de slag!

Als gemeentebestuurders willen we graag een beeld van de agrarische sector: dat beeld hebben we nu. Samen met vertegenwoordigers uit de landbouwsector gaan we dit verder uitwerken. Graag wil ik de boeren laten weten dat ze er niet alléén voor staan. Ook het gemeentebestuur van Ommen is trots op de boer!

Geschreven door: Bart Jaspers Faijer
Wethouder gemeente Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.