Sinds begin vorig jaar wordt er in het Vechtdal gewerkt om de aan de Vecht liggende plaatsen, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Gramsbergen, groener te maken. Dit gebeurt in het kader van het project de Groene Loper Vechtdal, dat onder andere door de Provincie Overijssel mogelijk gemaakt wordt. Ook Landschap Overijssel en IVN Overijssel ondersteunen dit project. Missie van de Groene Loper is bewoners en organisaties te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Groene initiatieven die bewoners en organisaties hebben, worden aan elkaar gekoppeld worden om zo een groene ‘loper’ uit te leggen over het gehele Vechtdal, waarvan de natuur profiteert.

groene-loper

In diverse steden in Overijssel is er al ervaring mee opgedaan: in Zwolle, Deventer, Almelo en Enschede zijn de kernen al een stuk groener geworden. Soms door hele simpele acties als het strooien van bloemenzaad op braakliggend terrein, maar ook grotere projecten als het gezamenlijk aanleggen van een groentetuin. Voor dit soort initiatieven zijn nog steeds enkele vouchers van 500,- euro beschikbaar. In Ommen zijn vouchers uitgereikt aan onder andere de nieuwe kinderboerderij en Openluchtzwembad Olde Vechte. In  Hardenberg wordt een saai stuk gemeentegrond omgetoverd tot een bloemenzee.

Woensdag 25 januari wordt in Ommen in de nieuwe kinderboerderij, een avond gehouden waar geïnteresseerden en groepen die aan de Groene Loper Vechtdal meedoen ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen inspireren. Volgende week dinsdag 31 januari zal eenzelfde avond gehouden worden voor Hardenberg en Gramsbergen in natuuractiviteitencentrum de Koppel. Natuurkenner Henk Ruiter zal op beide avonden vertellen over de relatie tussen planten en insecten en er zal informatie gegeven worden over bijen. Beide avonden beginnen om 19.30 uur. Graag aanmelden voor een of beide avonden via miriam.gerrits@dekoppel.com of tel. 0523-273388 www.groeneloperoverijssel.nl.

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.