Ommen – Bostheater Ommen wacht een forse krachttoer. Op zaterdag 22 juni brengt in het amfitheater The Kik met orkest een ode aan muzieklegende Boudewijn de Groot. De donderdag daarna, 27 juni, presenteert bluesfanaat Johan Derksen zijn theaterprogramma ‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’.


 Blikvanger annex spraakwaterval van The Kik is Dave von Raven. Een tijd terug heeft hij zijn oog laten vallen op de pareltjes van liedjessmid Boudewijn de Groot. Onder de noemer ‘The Kik speelt Boudewijn de Groot’ worden de klassieke meesterwerken ‘Voor de overlevenden’ (uit 1966) en ‘Picknick’ (uit 1968) opgevoerd. Daarbij wordt de band gesteund door een sectie strijkers van het Metropole Orkest en een batterij blazers van New Cool Collective. ‘The Kik speelt Boudewijn de Groot’ is zowel een feest der herkenning voor de jongere oudere, als wel een aangename ontdekking, voor de oudere jongere. 


Op dezelfde locatie komt op 27 juni de flamboyante Johan Derksen de blues promoten. Hij neemt zijn toehoorders mee naar de roerige jaren zestig. Mensen met een voorliefde voor de blues herinneren zich ongetwijfeld de even intense als overweldigende muziek uit die jaren. Bluespriester Derksen gaat op missie in Ommen en wordt gesteund door illustere namen uit de muziekwereld. Naast de Haagse band The Clarks, zijn onder meer van de partij Erwin Java, Theo van Es en Big Pete, de man die als geen ander ‘gevoel’ uit zijn mondharp weet te toveren.
 Wie ‘The Kik speelt Boudewijn de Groot’ of ‘Johan Derksen Keeps the Blues Alive’ wil ondergaan kan gokken op een plaatsje in het bostheater van Ommen op de dagen dat de optredens gepland staan. Wie zeker wil zijn van een plaats haalt een toegangsbewijs in de voorverkoop. 
Voor zaken als route, parkeren, entreeprijzen, aanvangstijden en eventueel overnachten, check www.bostheaterommen.nl.

Bericht geplaatst door: Marjolijn Rhee     

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.