1. De Pinksterfair Ommen 2023 was een groot succes. Zo’n 10.000 bezoekers bezochten maar liefst in de afgelopen drie dagen de fair op Landgoed het Laer in Ommen. Op Landgoed het Laer worden al heel wat jaren fairs georganiseerd en met groot succes. Ook dit jaar vond de Pinksterfair weer plaats. Zaterdag 27 mei en zondag 28 mei waren de drukste dagen, toch ook op 29 mei werd de fair druk bezocht. Het waren warme dagen en veel mensen hadden weer zin om er op uit te gaan.

Je kon heerlijk langs kraampjes wandelen waarbij je werd verrast door een scala aan producten en lekkernijen, van lokale delicatessen tot ambachtelijk brood. Natuurlijk Ommen nam ook een kijkje. Standhouders vertelden vol passie over hun producten, van bijvoorbeeld een snoeischaar tot pannen waarin je zonder vet kunt bakken of over kristalpads uit Zwitserland waarmee je lichaamshaar kon verwijderen.

Onder de tent of daarbuiten was het goed toeven. Je kon er genieten van verschillende warme en koude dranken en versnaperingen. Ook honden waren met hun baasje welkom op de fair, mits ze waren aangelijnd. Een gastvrije fair dus.

Aan de kinderen was ook gedacht. Zij konden zich laten sminken maar ook kon je een ’tattoo’ laten zetten. Geen echte, maar eentje die een week blijft zitten. Je werd terwijl je door de fair struinde omringd door een sfeer van opgewekte deuntjes en gezelligheid.

In de gemeente Ommen hebben we vijf molens. Anton maalt met één van de molens graan tot meel. Ook hij was aanwezig op de Pinksterfair.

De Pinksterfair was een mix van demonstraties, kleurrijke kraampjes, muziek en allerlei lekkernijen. Van handgemaakte sierraden, kleding, meubelen, bloemen tot decoratie voor huis en tuin.

Een lange rij auto’s bij Landgoed Het Laer kenmerkt het succes van de fair. De organisatie lag in handen van Aline Hofstee, eigenaresse en de drijvende kracht achter Organisatiebureau Planeffect. We spraken nog even met haar en zij kijkt met het team dat ze om zich heen heeft terug op een prachtige en een geslaagde Pinksterfair.

Tekst en foto’s door: Marjolijn Rhee
Dit bericht is geplaatst op dinsdag 30 mei 2023.

 

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.