Zondag 20 oktober 2019 wordt opnieuw een Krishnamurti-Fietstocht (± 15 km.) gemaakt langs de plekken die nog steeds herinneren aan de aanwezigheid van Krishnamurti in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De Sterkampen, die toen rondom Krishnamurti op het landgoed Eerde werden georganiseerd, hebben een grote impact gehad op Ommen en Eerde. Veel gebouwen en plekken zijn directe en indirecte getuigen van deze bijzondere periode, toen Ommen volgens de duizenden (inter)nationale Sterkampgangers een van de belangrijkste spirituele centra van de wereld was. In het Sterkamp werd ook de beroemde rede van Krishnamurti “Waarheid is een land zonder paden” uitgesproken.

Tijdens de fietstocht wordt ook een bezoek gebracht aan de nieuwe Krishnamurti-expositie in het bezoekerscentrum van Natuurlijk Ommen.

De theosofie en Krishnamurti hadden destijds een grote aantrekkingskracht op veel kunstenaars en intellectuelen. Mondriaan, De Bazel, Brinkman en Van der Vlugt (Van Nelle-fabriek) en Viruly zijn onlosmakelijk aan deze periode verbonden.

Een fietstocht dus met een mix van natuur, cultuur en historie door een uniek landschap, begeleid door de auteurs van de wandelgids “Krishnamurti in Ommen, wandelen langs vergeten paden”.


Aanvang 13.00 uur. Einde ± 16.00 uur.
Start- en eindpunt: NS-station Ommen.
Deelnamekosten € 5,00
Aanmelding en informatie: info@krishnamurti-in-ommen.nl
Telefonisch: 0528 370424

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.