Maandagochtend 14 maart werd bij Grand Café de Rechter van Ommen het ondernemersontbijt gehouden met als thema: ‘Het belang van financieel gezonde medewerkers voor een bedrijf’. Dit in het kader van De week van het geld. Ondernemers, wethouders en andere betrokkenen werden hartelijk ontvangen en voorzien van een kopje koffie of thee.

Werkgevers hebben te maken met, loonbeslag van werknemers, ziekteverzuim, krijgen verzoeken om een voorschot op loon en/of vakantiegeld. Dat kan een teken zijn dat een werknemer in een moeilijke financiële situatie verkeert. Hoe ga je daar dan als werkgever mee om? En wat kunnen we werknemers bieden?

SAM_8089-ibr-no

Op deze ochtend werd Startpunt Geldzaken gelanceerd om particuliere huishoudens in staat te stellen hun persoonlijke geldzaken beter in balans te brengen en te houden. Startpunt Geldzaken ontwikkelt geldplannen voor particuliere huishoudens.

SAM_8055-ibr-noSAM_8058-ibr-no

Een ontbijtbuffet was opgesteld. Iedereen kon een ontbijtje samenstellen. Wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen opende het ondernemersontbijt. Elly de Vries van Post NL vertelde over ervaringen binnen Post.NL m.b.t. ziekteverzuim in relatie tot schulden.

Gerechtsdeurwaarder Mr. W.L.E. Legebeke uit Ommen sprak over loonbeslag bij werknemers en wat de effecten en de mogelijkheden zijn voor de werkgever.

SAM_8082-ibr-no
Foto: Gerechtsdeurwaarder Mr. W.L.E. Legebeke (rechts).

Wethouder René de Vent, van de gemeente Hardenberg, had het over het belang van financieel inzicht en vertelde over de mogelijkheden van Startpunt Geldzaken. Hij haalde een briefje van twintig euro uit zijn zak en vouwde het open. Betalen met echte munten of papiergeld kan anders beleefd worden dan dat je met je bankpas afrekent en van invloed zijn op je betaalgedrag.

SAM_8095-2-ibr-no

Lancering Startpunt Geldzaken

Aan het eind van het ondernemersontbijt drukten Ko Scheele en René de Vent op de knop en werd Startpunt Geldzaken gelanceerd. Er zijn tal van veranderingen gaande die grote invloed hebben op de financiële situatie van particuliere huishoudens. Daardoor is het lastig om inzicht te krijgen hoe de geldzaken ervoor staan, welke financiële risico’s kunnen worden beperkt, hoe financiële doelen kunnen worden gerealiseerd. Om beter inzicht te krijgen is Het Startpunt Geldzaken ontwikkeld. Het Startpunt Geldzaken helpt mensen op weg om hun persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden, voor nu en in de toekomst. Kennis en ervaring van het Nibud, Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP is gebundeld en staan borg voor objectieve en onafhankelijke informatie.

Iedereen kan gebruik maken van Startpunt Geldzaken en werkgevers kunnen de tool aanbieden aan werknemers. Kom je maandelijks geld tekort en/of wil jij je persoonlijke geldzaken beter in balans brengen? Maak dan je start op Startpunt Geldzaken. Deelname is anoniem.

SAM_8096-2-ibr-no
SAM_8105-ibr-no
Foto: Wethouder Ko Scheele toont ons Startpunt Geldzaken vanaf zijn mobiele telefoon.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.