sportverkiezing-2016

De voorbereidingen voor de jaarlijkse sportverkiezing Ommen zijn gestart. Zoals elk jaar kunnen alle inwoners van de gemeente Ommen de komende weken sporters en sportploegen voordragen, die in hun ogen in aanmerking komen voor de titel Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Sporttalent en Sportpluim 2016.

Op woensdag 25 januari 2017 organiseert de gemeente Ommen in theater Carrousel de jaarlijkse Sportverkiezing. Op deze avond worden de felbegeerde titels weer toegekend aan de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Sportpluim van 2016. “Sport draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van onze inwoners, daarom dragen we als gemeente sport en de sporters een warm hart toe”, vertelt wethouder Ko Scheele. “Met de jaarlijkse sportverkiezing zetten we die sporters, die het afgelopen jaar een bijzondere prestaties hebben geleverd, graag in het zonnetje.

Er komt veel kijken bij sport en ik ben dan ook weer benieuwd naar de inspirerende verhalen van deze sporters. We hopen dat veel inwoners sporters aanmelden voor de sportverkiezing 2016”, aldus wethouder Scheele.

Spelregels
Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet sprake zijn geweest van een aansprekende sportprestatie, zoals het behalen van een kampioenstitel of een promotie. Sporters tot 16 jaar komen in aanmerking voor de titel sporttalent. De kandidaten of ploegen moeten in de gemeente Ommen wonen of gevestigd zijn. Tot slot moet de sportprestatie geleverd zijn tussen 1 november 2015 en 31 oktober 2016.

Nomineren
Sporters kunnen tot 28 november 2016 worden genomineerd door een e-mail te sturen naar sportverkiezingommen@ommen-hardenberg.nl met vermelding van de categorie waarvoor de sporter genomineerd wordt en een toelichting waarom de sporter of sportploeg genomineerd wordt. Per categorie bepaalt een onafhankelijke jury welke drie genomineerden doorgaan naar de finale. Medio december worden de nominaties bekend en kunnen inwoners via www.sportverkiezingommen.nl stemmen op hun favoriete sporter of sportploeg. Op woensdag 25 januari 2017 worden de prijzen uitgereikt in theater Carrousel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.