Martijn en Silvia Gaasbeek, eigenaren van sportschool Sportrijk Fit & Gezond zien weer een lichtpuntje. Ik sprak met ze over de coronacrisis en de maatregelen.

Foto: Priscilla, één van de sportbegeleiders bij de sportschool.

‘We geven op dit moment één-op-één training. We mogen alleen buiten trainingen geven. Binnen hebben we een tent staan die we naar buiten kunnen zetten mocht het regenen. Dan kunnen we in ieder geval onder de tent oefeningen doen en blijven we droog. Het is allemaal verre van ideaal, toch moeten we roeien met de riemen die we hebben’, aldus Martijn Gaasbeek.

Finn IJzerman sporter bij Sportrijk Fit & Gezond.

Ondertussen is Finn IJzerman met een glimlach op zijn fiets gesprongen na een intensieve één op één training. Dat was genieten in de buitenlucht met het zonnetje er bij.

Groepslessen vanaf 11 mei

‘Het heeft een tijd geduurd maar vanaf 11 mei mogen we weer groepslessen geven maar dan wel alleen buiten’, zo vertelt Silvia Gaasbeek als ze aan komt lopen. We hebben goedkeuring van de gemeente Ommen gekregen want we hebben op verzoek van de gemeente een plan ingediend die is goedgekeurd.


Het is een kleine stap in de goede richting zo lees ik van beide gezichten af, toch zijn ze nog niet helemaal blij.

Vanaf maandag 11 mei mogen we dus buiten groepslessen geven tot tien personen inclusief de sportbegeleider. Het heeft een hele impact op ons bedrijf’, zo vertelt Martijn Gaasbeek die ondertussen buiten op de mat een gewicht naar boven tilt.


Foto: Martijn Gaasbeek tijdens een training bij zijn sportschool op Bedrijvenpark Rotbrink.

‘We hebben natuurlijk mensen in dienst en vaste lasten lopen gewoon door. We blijven positief en zoeken steeds naar mogelijkheden, die binnen de door de overheid gestelde maatregelen uitvoerbaar zijn, en passen bij de diverse doelgroepen. Silvia voegt daaraan toe: ‘Ik maak me zorgen om de zestig plussers, het is de grootste groep onder onze leden. Beweging is gewoon ontzettend belangrijk voor de gezondheid. Gelukkig blijven heel veel leden ons trouw en dat doet ons goed. We hopen echter dat we hen binnenkort iets kunnen bieden, we hebben hierover intern overleg met onze sportbegeleiders. De leden ontvangen binnenkort meer informatie over de mogelijkheden. Nu wij iets meer duidelijkheid hebben kunnen we ook hen weer meer duidelijkheid geven over wat er wel en niet kan.’

De sportschool ‘al 36 jaar een begrip in Ommen’

De sportschool is al 36 jaar een begrip in Ommen. Roel Gaasbeek nam 36 jaar geleden de sportschool over van Anne Kievit en runde deze jarenlang met zijn vrouw Marie Gaasbeek en met succes.

Foto: Links Roel Gaasbeek met rechts Martijn Gaasbeek, eigenaar sportschool Fit & Gezond.

De sportschool is nu al bijna tien jaar in handen van zoon Martijn en schoondochter Silvia. Vader Roel biedt nog steeds een helpende hand en Marie komt ook nog met enige regelmaat langs. Samen genieten zij nog steeds van het succes dat zij grotendeels hebben opgebouwd en ook voelen zij zich nog steeds betrokken.

Arrangementpartner van Bezoekerscentrum Ommen

Naast het werken aan een gezonde doorstart van de sportschool tijdens deze coronacrisis wordt er ook verder gekeken naar mogelijkheden. Sportrijk Fit & Gezond zijn een arrangementpartner van het Bezoekerscentrum Ommen. Er worden sportieve/educatieve arrangementen ontwikkeld die uitsluitend geboekt kunnen worden bij het bezoekerscentrum dat gevestigd is naast de molen bij de Manitobarotonde in het groene centrum van Ommen.

Het Bezoekerscentrum Ommen dat fungeert als verlengstuk van de website Natuurlijk Ommen.

Silvia en Martijn verheugen zich erop om samen te gaan zitten en te gaan werken aan de arrangementen die straks te zien zijn op de website: www.bezoekerscentrumommen.nl. ‘We hebben in Ommen elkaar nodig, niemand kan het alleen, ook wij niet. We moeten elkaar iets gunnen want samen staan we sterk, daar zijn we het allen helemaal over eens’.

Foto’s en bericht door: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.