Er wordt op dit moment tot medio mei 2023 groot onderhoud uitgevoerd aan de N341, de weg tussen Ommen en Den Ham. De gebruikelijke inrit naar de parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum Ommen en de Besthemenermolen is daardoor tijdelijk niet te gebruiken omdat de weg afgesloten is.

‘Voordat de werkzaamheden begonnen kwamen er mensen van de provincie bij het bezoekerscentrum om kennis te maken en het groot onderhoud toe te lichten. De situatie werd besproken en er werd samen gekeken naar een oplossing m.b.t. tot de bereikbaarheid van de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum en de molen. ‘Ik ben er ontzettend blij mee dat er in goed overleg gekeken is naar mogelijkheden en oplossingen. Een goede bereikbaarheid is belangrijk voor gasten en bezoekers’, aldus Marjolijn Rhee (initiatiefnemer van het Bezoekerscentrum Ommen)


Foto: Inrichting inrit naar de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum Ommen en de Besthmenermolen.

Er zijn veel mensen die van hieruit een fietstocht of wandeltocht maken of het bezoekerscentrum bezoeken voor informatie. Dankzij de inrit die gecreëerd is door de Provincie Overijssel blijft het bezoekerscentrum bereikbaar en zelfs aan afvalbakken is gedacht. Welkom in gastvrij Overijssel, welkom in natuurlijk Ommen.


Foto: De inrit naar het Bezoekerscentrum Ommen, aangelegd door de Provincie Overijssel. Zelfs aan afvalbakken is gedacht.

Als de werkzaamheden klaar zijn dan worden de rijplaten weer verwijderd en wordt alles netjes aangeharkt en er wordt graszaad gezaaid zodat de wandelaars die de groene route lopen vanaf de parkeerplaats de prachtige groene omgeving kunnen gaan verkennen. Tevens is de overkant van de inrit de startplek voor het klootschieten.

Bericht en foto’s door: Marjolijn Rhee

Meer info over het Bezoekerscentrum Ommen
Meer info over de Provincie Overijssel

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.