Ommen bouwt een replica van een originele Vechtzomp. In juni 2020 is gestart met de bouw op de Scheepstimmerwerf nabij Molen de Lelie. De bouw ging eerst meer dan voorspoedig, maar door de Corona maatregelen gaat het de laatste weken langzamer. De bouw loopt nog wel heel mooi voor op de planning. De Stichting die dit project uitvoert is nog naarstig op zoek naar ‘Vrienden v/d Vechtzomp’ en ‘Sponsoren’ om de financiën helemaal rond te krijgen.

Voor particulieren is het bijvoorbeeld mogelijk om voor 3 jaar aan te monsteren á € 15 p/jr. U krijgt dan een vaartocht van 2 uur voor 2 personen. Aanmelden kan via Facebook, de website www.ommervechtzomp.nl, email info@ommervechtzomp.nl of 06-5534 4437. Voor andere mogelijkheden wat betreft sponsoring kan ook contact opgenomen worden via één van deze kanalen.

Om de mensen in Ommen te laten zien, hoe zo’n Zomp er ongeveer uitziet, ligt in het Paviljoen aan de Vecht voor een aantal weken een schaalmodel!
Let op: de uiteindelijke Vechtzomp is ongeveer 2x zo lang en 3x zo breed. Er kunnen straks plm25 personen aan boord.
Het schaalmodel dat in het Paviljoen ligt, is gebouwd door Geert Jalving uit Hardenberg en zeer de moeite van het bekijken waard.

Als de beperkingen weer wat zijn teruggebracht, is iedere 1e en 3e zaterdag van de maand van 10.00u – 12.00u vrije inloopochtend op de Scheepstimmerwerf aan het Molenpad in Ommen.
U kunt dan prachtig zien hoe de bouw vordert. De planning is, dat begin 2023 de Ommer Vechtzomp te water wordt gelaten.

Bericht geplaatst door: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.