Stichting Ommen Samen Sterk vindt het belangrijk dan niet noodzakelijk dat kinderen (en ouders) de kans moeten krijgen om een zorgeloos leven te leiden. Kinderen zijn de toekouderencafe-ommen-ibr-noomst, maar hoe ziet je toekomst eruit als je opgroeit in een gezin waar het inkomen minimaal is. Hebben de problemen van rondkomen met een kleine beurs effect op de opvoeding? Maak je kans op de toekomst die je verdient?

Het #1 Oudercafé brengt ouders samen en maakt verbindingen die voor ouders en hun kinderen een betere toekomst kunnen bieden. Door een scheiding of overlijden kan het zijn dat je alleen voor de opvoeding van je kind(eren) komt te staan. Weet je in zo’n situatie welke rechten of plichten je hebt. Is er ruimte om minder te gaan werken om voor je kinderen te zorgen? Ben je als student dan verplicht om te stoppen met je opleiding? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik en mijn kinderen niet in de armoede terecht komen.

Op een laagdrempelige manier gaan we de problematiek van het één oudergezin onder de aandacht te brengen.

Het #1 oudercafé is gericht op de toekomst. Niet alleen voor de kinderen maar zeker voor de ouders die verantwoordelijk zijn voor de opvoeding. Ouders met een kleine beurs missen vaak de middelen om hun kinderen te bieden wat ze nodig hebben. Zijn er regelingen waar ik als ouder gebruik van kan maken? Misschien loop je door de situatie helemaal vast en heeft dit een negatieve invloed op de aandacht voor je kinderen.

Sonja en Daniëlle bieden alleenstaande moeders een kans om over hun knelpunten te praten. Er wordt ons ondersteuning geboden door kinder-en jeugdtherapeut Geke de Lange. Samen vormen zij het  #1 oudercafé waar je terecht kan met je vraag of met je verhaal. Ook kun je er informatie krijgen over het jeugdsportfonds en het jeugdcultuurfonds.

Zelf kun je als alleenstaande moeder natuurlijk ook een bijdrage leveren aan het café. Samen werken we aan een betere toekomst voor onze kinderen. Elke 2e en 4e donderdag van 9.00 uur tot 11.00 uur zal de koffie klaarstaan in de bibliotheek van Ommen aan de Chevalleraustraat 6.

Flyer-#1-oudercafé-(2)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.