Wethouder Bart Jaspers Faijer heeft op maandag 21 juni 2021 de melktap bij Biologische boerderij De Haarmeyer van Gerlof en Annemiek Timmerman in Witharen geopend. Door met elkaar het melkglas te heffen en te proosten op een gezonde en mooie zomer, is het Vechtdal een melktap rijker.

Gerlof en Annemiek runnen samen de boerderij met zo’n 60 melkkoeien. De gehoornde koeien staan vanaf het vroege voorjaar tot laat in het najaar dag en nacht te grazen in een kruidenrijk grasland. In de wintermaanden liggen de koeien in het stro van de potstal. Naast koeien, scharrelen er zo’n 40 biologische kippen die dagelijks zorgen voor verse eieren.

Naast de melktap staat een koelkastje met daarin stukjes rauwmelksekaas in diverse smaken. Deze kaas is gemaakt, in een mobiele kaasmakerij die op het erf kaas maakt. Tijdens het melken wordt de warme melk rechtstreeks verwerkt, waardoor de kaas een unieke bedrijfseigen smaak krijgt.

Jaspers Faijer is blij met dit initiatief. “Deze melktap is een mooi voorbeeld van korte lijnen van boer naar burger en draagt bij aan de economie en de gastvrijheid op het platteland”.

“We merken dat mensen steeds bewuster kiezen en willen weten waar hun product vandaan komt.  Daarom vinden we het belangrijk om ons verhaal van de boerderij te delen en te laten zien waar we zoal mee bezig zijn. We zijn actief op facebook en houden onze “vrienden” van De Haarmeyer op de hoogte met een nieuwsbrief. Zij zijn als eerste op de hoogte wanneer er een koe naar de slager gaat en er weer rundvlees besteld kan worden.”

“Het is fijn om rechtstreeks van onze klanten waardering te krijgen, hier krijgen we veel energie van” aldus Gerlof “We vinden het leuk om meer van ons ErfGoed te delen”, zegt Annemiek. “Het werd hoog tijd voor een klein winkeltje waar je al ons ErfGoed kunt kopen en bestellingen kunt afhalen; biologische melk uit de tap, verse biologische eieren, rauwmelkse kaas en vleespakketten (op bestelling)”.

De melktap, in het ErfGoed winkeltje, gelegen aan de Witharenweg 26 (direct naast Beeldentuin Witharen), is dagelijks geopend van 8.00 – 20.00 uur. U kunt een fles kopen, maar mag ook een eigen fles gebruiken. Wel even contant geld meenemen. Meer informatie; www.dehaarmeyer.nl

Bericht geplaatst op 25 juni door: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.