open-dag-oldenhaghen

De Saxenburgh Groep, Baalderborg Groep en Woningstichting De Veste organiseren op woensdag 23 november 2016 van 16.00 – 20.00 uur een Open huis in Woonzorgcentrum Oldenhaghen in Ommen. Belangstellenden zijn van harte welkom. Voorafgaand aan het Open huis vindt de opening plaats voor genodigden. Burgemeester Mark Boumans van Ommen zal tezamen met cliënten en bestuurders de opening verrichten.

De aftrap van het Open huis in het nieuwe Woonzorgcentrum Oldenhaghen in Ommen belooft een kunstzinnig en culinair hoogstandje te worden. Cliënten en bestuurders van Baalderborg Groep, Saxenburgh Groep en Woningstichting De Veste verlenen daarbij een helpende hand. Eraan voorafgaand zal Burgemeester Mark Boumans de genodigden toespreken, met als centraal thema ‘Samen sterk in de wijk’. Hierna volgt vanaf 16.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur een Open huis voor belangstellenden.

In december vorig jaar heeft de Saxenburgh Groep de eerste 42 zorgappartementen en het wijksteunpunt met restaurant in gebruik genomen. Dit voorjaar volgden nog eens zeventien woningen en verhuisde de polikliniek van het Carinovagebouw naar Oldenhaghen. Daarna betrok de Baalderborg Groep met ‘De Mulert’ achttien woningen voor mensen met een beperking. Binnenkort is het atrium omgetoverd tot een gezellig ontmoetings- en beweegplein.

De organisaties laten graag zien hoe het nieuwe Oldenhaghen is geworden. Enkele cliënten van de Saxenburgh Groep zullen vol trots hun zorgappartement tonen. Ook een appartement van ‘De Mulert’, de afdeling van de Baalderborg Groep op de derde verdieping, is opengesteld. Bezoekers kunnen zien welke activiteiten zoal georganiseerd worden voor de cliënten en ook zelf meedoen. In het wijksteunpunt is het smullen geblazen van oer-Hollandse lekkernijen. Op de polikliniek staan de deuren van de spreekkamers van de specialisten open en zijn er demonstraties met röntgenapparatuur en (nep)bloedprikken. In de hal staan diverse kramen opgesteld, met informatie voor mensen die in een beschermde omgeving (gaan) wonen en met gezellige handelswaar. Uiteraard ontbreekt de muziek niet.

Het gebouw is nieuw, het adres is als vanouds: Hessel Mulertstraat 22 in Ommen.
Kom woensdag 23 november zelf zien hoe het nieuwe Woonzorgcentrum Oldenhaghen er van binnen uitziet en hoor hoe het een spilfunctie vervult in de wijk.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.