De prijswinnaars van de Sportverkiezing 2015 zijn op woensdagavond 20 januari 2016 bekendgemaakt. Tijdens een drukbezochte avond in theater Carrousel werden de onderscheidingen uitgereikt aan het sporttalent, de sportploeg, sportman, sportvrouw en sportpluim van het jaar. Naast de uitreiking van de prijzen werden er verschillende sportdemonstraties gehouden.

SAM_5124-ibr-no
Foto: Sportman van het Jaar, Pascal Dankelman (rechts) met zijn onderscheiding.

Tijdens de Sportverkiezingsavond werd Pascal Dankelman (atletiek/triatlon) uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Dankelman eindigde onder meer als tweede tijdens de Halve Marathon van Ommen.

SAM_5045-ibr-noFoto: De vader (rechts) van Sharon Hendriks nam de onderscheiding Sportvrouw van het Jaar 2015 wegens afwezigheid van Sharon in ontvangst.

De winnares van de titel Sportvrouw van het Jaar werd Sharon Hendriks (schaatsen/skeeleren). Zij werd vorig jaar vierde op het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen en eindigde bovendien op het podium tijdens het NK skeeleren in Ommen.

SAM_5160-ibr-noFoto: Twee dames van Springselectie Energy Ommen met de onderscheiding Sportploeg van het Jaar 2015.

Springselectie Energy Ommen werd afgelopen jaar derde tijdens het Nederlands kampioenschap acrogym voor clubteams Niveau B. Dat was voldoende om vanavond uit te worden geroepen tot Sportploeg van het Jaar 2015.

SAM_4946-ibr-noFoto: Nick Marsman nam de onderscheiding Sporttalent van het Jaar 2015 in ontvangst.

De titel Sporttalent van het Jaar ging naar Nick Marsman, die vorig jaar tweede werd op de 1500 meter tijdens het Nederlands kampioenschap atletiek indoor.

Demonstraties
De Sportpluim werd uitgereikt aan IJsvereniging De Doorloper, die vorig jaar succesvol het Nederlands kampioenschap inline skaten in Ommen had georganiseerd. De grote motor achter het kampioenschap in line skaten was Jeroen Dunnewind.

SAM_5005-ibr-no

De prijs werd namens daarom door het bestuur opgedragen aan Jeroen Dunnewind, die altijd met zijn enthousiasme de mensen van de club weet te enthousiasmeren.

SAM_5006-ibr-no
Foto: IJsvereniging de Doorloper heeft de onderscheiding Sportpluim van het Jaar 2015 ontvangen. De prijs overhandigd aan Jeroen Dunnewind (links).

De presentatie vanavond was in handen van wethouder Ko Scheele. De prijzen werden uitgereikt door onder andere oud-wielrenner Rob Harmeling en scheidsrechter André Meulenkamp. Dansschool Elle Dansé verzorgde verschillende demonstraties.

SAM_4957-ibr-noSAM_5134-ibr-noSAM_5199-ibr-no

 

Foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.