Enkele ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep hebben ook deze zomer weer vakantiegasten over de vloer. De mantelzorger kan met een gerust gevoel op vakantie gaan en de oudere zelf verblijft even in een andere omgeving, zodat ook hij of zij het vakantiegevoel kan ervaren.

Zo heeft Zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden haar jaarlijks terugkerende zomergast al weer kunnen begroeten en staat voor eind van de maand nog een kort verblijf gepland. De gast woont bij haar dochter. Als dochter op vakantie gaat of anderszins tijdelijk niet alle mantelzorg kan geven, dan weet zij, dat moeder tijdelijk in goede handen is in het zorgcentrum. En moeder? Die geniet met volle teugen, zo is de ervaring.

08_09_OZ_vakantie_018
Foto (Saxenburgh Groep, Léon van der Brug, archieffoto): Muziek en BBQ, bij Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg, dragen bij aan het vakantiegevoel bij de Saxenburgh Groep.

Ook Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg verwacht eind augustus een vakantiegast. Partner gaat zelf op vakantie, nieuwe energie opdoen om haar mantelzorgtaak daarna weer op te pakken. Wijkmanager Alice Spoor van Clara Feyoena Heem: “Wij krijgen van tevoren goede overdracht. We weten precies waar we op moeten letten, bijvoorbeeld welke medicijnen zijn voorgeschreven. Op deze manier verwachten we zowel onze gast als de familie een fijne en onbezorgde vakantie te kunnen bezorgen.”

Overigens hoeft vakantie niet altijd de aanleiding te zijn voor tijdelijke opname, legt Hester Olsman van Zorgcontact Saxenburgh Groep uit. “We zien steeds vaker, dat mensen tijdelijk bij ons verblijven omdat de mantelzorger zelf geopereerd moet worden en een revalidatietraject ingaat. Als wij dat tijdig weten, dan kunnen wij proberen om zowel de mantelzorger als de partner onder hetzelfde dak op te nemen. De één op de RevalidatieUnit, de ander in het zorgcentrum. Dat kan bijvoorbeeld in Clara Feyoena Heem. De gasten moeten wel een duidelijke zorgvraag hebben. Verder regelt Zorgcontact alles erom heen, zoals indicaties en overdracht. Collega Henca Marsman vult aan:

“In verschillende van onze ouderenzorglocaties, zoals Oldenhaghen en Nijenhaghen in Ommen en ’t Welgelegen in Gramsbergen, kan men ook zonder zorgindicatie verblijven. In dit geval spreken we van logeren. Dit is een andere mogelijkheid van verzorgd verblijf in een gastvrije omgeving. Gasten betalen dan een tarief per persoon per dag, inclusief logies, ontbijt, warme maaltijden, koffie en thee in het restaurant. Mocht er zorg nodig zijn, dan kan dit. Dan maakt de vakantiegast hierover afspraken met de wijkverpleegkundige van de Saxenburgh Groep. Deze zorg valt onder de zorgverzekeringswet.”

Met of zonder zorgindicatie, iedereen is van harte welkom bij de Saxenburgh Groep.

Wie meer informatie wil over de verschillende (vakantie-)mogelijkheden in de ouderenzorg kan contact opnemen met Zorgcontact, telefoon (0523) 27 66 70 of e-mail zorgcontact@sxb.nl. Vakantieopvang kan niet altijd kan worden gegarandeerd, maar er is altijd de bereidheid om te bekijken of er iets geregeld kan worden, zodat de mensen ook in de vakantietijd goede zorg krijgen in een veilige omgeving.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.