Als huisartsen hebben we natuurlijk helaas veel met de ziekte kanker te maken. We zien van nabij welke enorme gevolgen de ziekte brengt voor de zieke en zijn/haar directe omgeving. Hoewel er op medisch gebied vele grote stappen gemaakt zijn in het bestrijden van kanker, zijn we er nog niet en verdient de ziekte en de zieke al onze aandacht!

Het initiatief van de SAMENLOOP VOOR HOOP is geweldig! SAMEN lopen om gezamenlijk stil te staan bij kanker, je solidariteit te tonen met de zieke en diens omgeving en om de overledenen aan de kanker te gedenken. Van het samenzijn gaat een kracht uit. Ook is het geweldig om te vieren dat mensen WEL genezen, een percentage dat geleidelijk toeneemt.

Ook het LOPEN is prima. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die behandeling voor kanker krijgen minder last hebben van de bijwerkingen als men lichamelijk actief blijft. Je houd een betere conditie en bewegen geeft minder kans op depressieve klachten.

huisartsen-samenloop-voor-hoop-ibr-no

Door een ieders bijdrage, zowel door inspanning en door financiële steun, kan de bestrijding van kanker en de psychosociale ondersteuning van patiënten en hun naasten verder ondersteund worden en HOOP geven voor de toekomst en het leven met kanker dragelijker maken. Het Vechtgenotenhuis in Ommen , ook aanwezig op het terrein, wil hierin een bijdrage leveren door er zijn voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten door o.a. lotgenoten contacten en samen met anderen “de zinnen verzetten” o.a door het jeugd/kinderkamp en diverse creatieve activiteiten.

Wij, Ommer huisartsen zijn aanwezig op de SamenLoop voor Hoop met een loopteam en nodigen U allen uit rondjes met ons mee te lopen en dit mooie initiatief te ondersteunen!

De huisartsengroep Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook 

logo-aangepast-cmyk kopie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.