Hemelvaartsdag in Ommen werd druk bezocht op donderdag 18 mei 2023. Het was prachtig weer en veel mensen namen het er van. Ommen, de parel in het hart van Overijssel en gelegen aan de Vecht, is een waar fietsersparadijs. Ommen is de ideale plek om op de pedalen te stappen en om de omgeving te verkennen.


Foto: Geparkeerde fietsen bij het centrum, gelegen aan de Vecht.

Ommen biedt een verscheidenheid aan fietsroutes voor zowel recreatieve fietsers als fervente wielrenners en sportieve mountainbikers. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen ritje door het platteland of een uitdagend parcours door de heuvels, er is voor elk wat wils. Het uitgebreide fietsnetwerk van fietspaden zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel kunt fietsen, zonder al te veel verkeer.


Foto: Bij de Vechtbrug in Ommen komt veel verkeer samen.

Natuurlijk is het in het centrum wel druk dus daar moet je je medeweggebruikers ‘extra goed’ in de gaten houden.

Informatie over Ommen, over bijvoorbeeld fiets- en wandelroutes vind je in het Bezoekerscentrum Ommen dat centraal gelegen is in het hart van de verschillende natuurgebieden. Het ligt op een plek waar de rustzoeker rust vindt.


Foto: Fietsers en wandelaars bij het Bezoekerscentrum Ommen, Hammerweg 59a.

Ook zijn er mensen die na een dag fietsplezier voldaan terug fietsen naar het centrum van Ommen, waar ze op de terrassen van de gezellige restaurants genieten van onder andere heerlijke streekgerechten met bijvoorbeeld een goed glas wijn of een heerlijk diner. In het centrum was het op Hemelvaartsdag erg druk en heel gezellig. Goed toeven dus!


Foto: Gezelligheid op de volle terrassen in hartje Ommen.


Foto: Gezelligheid op de volle terrassen op de Markt.

Voor de avontuurlijke fietsers biedt Ommen ook de mogelijkheid om de nabijgelegen bossen te verkennen. Klim op je fiets en baan je een weg door de kronkelende paden, terwijl je de frisse geur van dennenbomen opsnuift en luistert naar het gezang van vogels.

Dus, pak je fiets en ga op ontdekkingstocht in Ommen. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid, de gastvrijheid van de mensen en de eindeloze mogelijkheden om te fietsen. Ommen wacht op je en voor informatie over wandelen, fietsen en arrangementen ben je van harte welkom bij het Bezoekerscentrum Ommen, Hammerweg 59a.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee

Dit artikel is geplaatst op: 19-05-2023

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.