OMMEN – Het bestuur van de Stichting Ommen 75 jaar Vrijheid presenteert met trots het boek ‘Ommen in oorlog’. Het naslagwerk wordt na de meivakantie kosteloos aangeboden aan de leerlingen van de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs en de klassen 1 en 2 van de middelbare scholen in de hele gemeente Ommen, vergezeld van een brief van burgemeester Vroomen. Het bestuur hoopt hiermee een waardige bijdrage te leveren aan het bewaren en doorgeven van de geschiedenis van Ommen tijdens de jaren 1940-1945.

Ommen in oorlog’

Speciaal voor alle kinderen in de leeftijd 9 tot en met 13 jaar in onze gemeente is een herdenkingsboek gemaakt. Persoonlijke verhalen over alle omgekomen Ommenaren en bevrijders van de gemeente tijdens oorlogsjaren 1940-1945 worden hierin verteld. 

Schrijfster Ria Kroon: “Verhalen over de oorlog gaan over vrienden en vijanden, over angst en vertrouwen, over spanning en dagelijkse sleur. Verhalen over de oorlog gaan over het nu en het verleden, over meningen en over verschillende waarheden. Ik heb verhalen

uit de Tweede Wereldoorlog in en rondom Ommen verzameld en opgeschreven. Ik heb mijn best gedaan de waarheid geen geweld aan te doen. Er is nog veel meer te vertellen. Er zijn nog veel meer verhalen vast te leggen. Laten we met elkaar de geschiedenis levend houden. Omdat we er nog zoveel van kunnen leren.”

Ria Kroon overhandigt het eerste boek ‘Ommen in Oorlog’ aan burgemeester Hans Vroomen.

Het eerste exemplaar van het boek is inmiddels door Ria Kroon aan burgemeester Vroomen overhandigd. Bestuurslid Alice van den Nieuwboer heeft het boek bezorgd Andries Heidema, Commissaris van de Koning in Overijssel.

Vanaf 29 april is het 60 pagina’s tellende boek is, zolang de voorraad strekt en tijdens winkelopening verkrijgbaar bij Ommer boekhandels tegen betaling van de kostprijs van €3. Via www.ommen75jaarvrijheid.nl kan het boek ook besteld worden.

Een reactie op "‘Ommen in oorlog’ verkrijgbaar; Eerste exemplaar voor burgemeester"

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.