Dit jaar is het precies 775 jaar geleden dat Ommen uit handen van de bisschop van Utrecht stadsrechten ontving. Een bijzondere gebeurtenis die we dit jaar met verschillende feestelijke activiteiten voor jong en oud, voor Ommenaren en bezoekers, in Ommen en de omgeving zullen gaan herdenken.

De aftrap is gegeven door Azat Malikov, die is begonnen met het geven van schilderlessen op verschillende scholen. Het resultaat hiervan zal tijdens een expositie in de Carrousel voor iedereen zichtbaar zijn. Maar er volgt nog heel veel meer in de loop van dit jaar. Wat te denken van een ontbijt voor alle Ommenaren op zaterdag 13 mei waarna in de middag Ommen op een verrassende manier verkend kan worden.

Op 17 juni vindt er een groot middeleeuws spektakel plaats in Ommen. Het centrum van Ommen zal vollopen met middeleeuwse muzikanten, ambachtslieden en kunstenaars en op de oever van de Vecht zal een middeleeuws kampement opgebouwd worden met tenten, ridders en hun gevolg. De dag wordt afgesloten met een optreden door de gezamenlijke muziekverenigingen.

In de middag van 25 augustus zal bisschop Otto per Vechtzomp afreizen naar Ommen om de stadsrechten opnieuw te overhandigen aan de burgemeester. We sluiten de dag af met een middeleeuwse maaltijd rond de kerk. Tenslotte zal er op 9 september, Monumentendag, uitgebreid aandacht besteed worden aan de geschiedenis van Ommen omlijst door optredens van de gezamenlijke zangkoren.

Is er meer dan dit alles? Jazeker! Op koningsdag zal de Stichting 775 jaar stadsrechten Ommen haar volledige programma presenteren. Vanaf dan is de actuele informatie over de optredens en activiteiten, locaties, tijden en kosten te vinden op de website ommen775jaar.nl of volg onze Facebookpagina voor het actuele nieuws.

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.