OBS Nieuwebrug is gecertificeerd als achtste Biologie Plus School van Nederland.

Wat is een Biologie Plus School?
Biologie Plus Scholen zijn scholen die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan Natuur, Wetenschap en Techniek. Het gaat erom dat er heel bewust les wordt gegeven over planten, voeding, dieren, gezondheid en duurzaamheid. De leerkrachten op een Biologie Plus School zijn getraind om een onderzoekende houding te stimuleren.

Het concept Biologie Plus School past helemaal bij een school die zo mooi in de natuur ligt als Nieuwebrug en waar de natuur zo’n belangrijke rol speelt in haar onderwijs!

Een eigen tuin voor de leerlingen
De schooltuin van OBS Nieuwebrug is opnieuw aangelegd en middels de methode ‘Makkelijk moestuinieren’, die het hele jaar beslaat, leren de kinderen nu welke processen er gaande zijn in een tuin. De kinderen zijn samen verantwoordelijk voor hun eigen stukje tuin. De oogst kan worden verwerkt in het prachtig nieuw ingericht kook- en technieklokaal, welke grenst aan de schooltuin.

‘De oogst kan op school worden verwerkt.’

Leren in de natuur
OBS Nieuwebrug is NatuurWijs en de leerlingen van Nieuwebrug gaan een paar keer per jaar met de boswachter op pad. Elke groep heeft minimaal een dagdeel per week buitenonderwijs. Het bos is het speelplein van Nieuwebrug.

Leren op school

Op Nieuwebrug krijgen alle kinderen les met de nieuwste lesmethodes en maken we gebruik van de moderne media. Vanaf groep 4 heeft ieder kind een eigen Chromebook.

Kabouterpad

Foto door: Marjolijn Rhee

Rondom de school ligt een prachtig educatief Kabouterpad. Aangelegd door OBS Nieuwebrug. Steeds weer bedenken we nieuwe activiteiten, zodat het pad spannend blijft en vaker gelopen kan worden. Het pad is vrij toegankelijk, of via een arrangement (kinderfeestje), te boeken bij het Bezoekerscentrum Ommen (bij de molen).

Kom een kijken op onze school!
Wie op Nieuwebrug langs wil komen om de school te bekijken en kennis te maken kan even bellen voor een afspraak en nu alvast de website www.obsnieuwebrug.nl bezoeken.

Wie wil nou niet dat zijn/haar kind naar school gaat in zo’n rijke, prachtige leeromgeving.

Obs Nieuwebrug
Barkeweg 3, 7731 PS Ommen
0529 456 708 | info@obsnieuwebrug.nl | www.obsnieuwebrug.nl


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.