Het Nationaal Tinnen Figuren Museum krijgt steun van Notariskantoor Bentum Nijboer want het kantoor is hoofdsponsor geworden van het museum. Jan Willem Bentum, eigenaar van het notariskantoor dat reeds zes jaar gevestigd is in Ommen, ondertekende op woensdagmiddag 1 maart rond 16.00 uur de sponsorovereenkomst. Harry Burema, voorzitter van het museum en Gerrit ten Kate die penningmeester is ondertekenden de overeenkomst eveneens.

03010390-ib-rno
Foto: Jan Willem Bentum (midden) ondertekent de meerjarige sponsorovereenkomst en is daarmee meerjarig hoofdsponsor van het museum.

03010394-ibr-no

Jan Willem Bentum vertelde dat hij Gerrit ten Kate, penningmeester van het museum, tijdens de uitvaartbeurs sprak. Dat was in oktober 2016. Het gesprek ging al vlot over het museum en er werd gesproken over het wegvallen van de subsidie van de gemeente Ommen. Jan Willem Bentum heeft warme gevoelens bij het museum en vind het belangrijk dat het museum in Ommen behouden blijft. Toen we van het museum de vraag kregen of we hoofdsponsor wilden worden van het museum en ik dit ter sprake bracht bij mijn compagnon Berno Nijboer, waren ze het direct samen eens. ‘Dat moeten we doen’, zei Berno, die als leerling vroeger het museum bezocht. ‘Het is een prachtig museum, de collecties spreken me erg aan, daarbij is het een leuk museum maar ook belangrijk is het om te noemen dat het museum op educatief gebied bijdraagt’.

03010401-ibr-no

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum stelt ruimte beschikbaar aan het notariskantoor zodat Jan Willem Bentum lezingen kan verzorgen over verschillende onderwerpen. Naar verwachting zal de eerste lezing in het museum dit jaar voor de zomer plaatsvinden. ‘Vermogensplanning’ is het onderwerp waarover de eerste lezing zal gaan. De exacte datum wordt later bekendgemaakt.

Notariskantoor Bentum Nijboer vermeldt onder andere de naam van het museum in haar e-mails, briefpapier, website etc. om zo te laten zien dat zij het museum in Ommen van grote waarde vinden. Niet alleen voor de inwoners, maar ook zeker voor de toeristen die Ommen massaal bezoeken doordat wij in Ommen een variatie op het gebied van onder andere natuur en cultuur te bieden hebben. Houden zo!

03010389-ibr-no
Foto: v.l.n.r. Gerrit ten Kate (penningmeester museum), Tilly Elzerwiegel (bestuurlid museum), Jan Willem Bentum (eigenaar van Notariskantoor Benten Nijboer) en Harry Burema (voorzitter van het museum).

Wil je het museum op welke manier dan ook steunen? Word dan vriend van het museum. Loop eens binnen bij het museum, maak kennis en kijk eens rond. Het is de moeite waard.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.