Op zondag 5 januari 2020 werd de Nieuwjaarswandeling Ommen gehouden. Ongeveer vierhonderd deelnemers kwamen naar het Bezoekerscentrum Ommen om de route te wandelen.

Het was droog en zacht weer in Ommen. In het Bezoekerscentrum Ommen, waar de wandeling startte was het druk. ’t Belsenspan, de erwtensoep en het poffertjesbeslag stonden klaar en natuurlijk ook de vele vrijwilligers.

Zo’n vierhonderd deelnemers deden mee met de wandeling. Deelnemers kwamen uit Ommen, maar ook uit Zwolle, Hengelo, Zuidwolde, Meppel, Hoogeveen, Sibculo, Nijverdal, Hellendoorn, Dedemsvaart, Hardenberg, Dalfsen, Nieuwleusen en noem zo maar op. Het was erg gezellig en de route was de meest mooie tot nu toe aldus één van de deelnemers. Het verkeer werd in goede banen geleid door de verkeersvrijwilligers van Stichting Verkeersvrijwilligers Ommen. Ook de midwinterhoornblazers waren van de partij. Blazers uit Ommen maar ook de Midwinterhoornblazers uit Twenterand waren van de partij.

Onze jongste vrijwilliger Amber (14) achter de kassa en de balie van het bezoekerscentrum.

We zijn trots op onze jongste vrijwilliger Amber (14) Zij genoot er van om de deelnemers te ontvangen en ze te voorzien van een deelnemerskaartje. Het hele proces van ontvangst en afrekenen konden we aan haar overlaten. Mooi om jonge mensen mee te laten werken en ‘los te laten’.

Op het terras van het bezoekerscentrum en binnen werd gesmuld van de erwtensoep, poffertje en warme chocolademelk.

De wandeling werd georganiseerd door Natuurlijk Ommen. Deze organisatie werkt vanuit het Bezoekerscentrum Ommen. Natuurlijk Ommen heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als hét online informatieportaal van Ommen. Het Bezoekerscentrum Ommen valt onder Natuurlijk Ommen en is het fysieke punt waar inwoners en toeristen terecht kunnen voor informatie over Ommen en omgeving maar ook deel kunnen nemen aan activiteiten. Het Bezoekerscentrum Ommen ontwikkeld tevens groepsarrangementen, denk aan lezingen, excursies, workshops. Ook fungeert het bezoekerscentrum als vergaderlocatie en een plek waar je op aanvraag kunt flexwerken. Vele vrijwilligers zetten zich in om dit centrum een toekomst te geven. Kom eens binnenkijken. Het Bezoekerscentrum van Natuurlijk Ommen is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Bericht en foto’s: Marjolijn Rhee en John de Vent

Bezoek het Bezoekerscentrum Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.