De nieuwe woon- en logeerlocatie van Stichting K-vriendelijk, Gasthuisstraat 14-16 in Ommen, is op vrijdag 23 juni 2017 om 16.15 uur officieel geopend door Delano en wethouder Ko Scheele.

06237031
Foto: Projectleider van de Gasthuisstraat 14-16 Iris Hoekstra spreekt de belangstellenden toe.

06237056-ibr-no
Foto: Wethouder Ko Scheele met hulpburgemeester Delano draaien samen de sleutel om.

Onder grote belangstelling werd door beiden de sleutel omgedraaid. Stichting K-vriendelijk biedt begeleiding aan jeugdigen, volwassenen en ouderen. Gasthuisstraat 14-16 maakt als locatie deel uit van de stichting. Na de opening konden de aanwezigen de geheel vernieuwde woonlocatie bezichtigen. Dit is één van de zes locaties van K-vriendelijk.

De woon- en logeerlocatie biedt mogelijkheden voor mensen met een zorgvraag die op bepaalde gebieden begeleiding nodig hebben. De begeleiding die wordt geboden kan gericht zijn op opvoedkundige problemen, administratie en financiën, de huishouding, aanbrengen van structuur, persoonlijke verzorging, sociale contacten en een zinvolle daginvulling.

0623703306237115

Het pand is door de Veste gekocht van de Stichting Nieuw Baalderborg. Aannemer Haafkes uit Goor en Lohuis Installatietechniek uit Hardenberg hebben de woning helemaal opgeknapt en aangepast. Iris Hoekstra is binnen Stichting K-vriendelijk projectleider van de Gasthuisstraat 14-16.

06237103
Foto: Het appartement van Janine.

Bewoners waren aanwezig en gaven binnen de woning een rondleiding in hun eigen appartement. Iedereen was onder de indruk. In de woning op de begane grond is een leefruimte waar men elkaar kan opzoeken indien men daar behoefte aan heeft.

0623708906237086

Ook is er een prachtige ruime tuin aangelegd. Als je de woning binnenkomt dan heb je het gevoel dat je welkom bent. Het is huiselijk en praktisch ingericht.

06237071

Jeanet de Moor is manager van K-vriendelijk en draagt onder andere zorg voor de financiële administratie van de stichting. Zij was één van de initiatiefnemers die de Stichting K-vriendelijk oprichtte. ‘Trots is ze op de nieuwe locatie en natuurlijk op projectleider Iris Hoekstra en de bewoners.

06237110

Een prachtige locatie is het resultaat van gezamenlijke inzet en medewerking van o.a. verschillende ondernemers. Er is een goede samenwerking met het Samen Doen team van de gemeente Ommen. ‘Het Samen Doen team van de gemeente is de voordeur’, zegt Jeanet. Verder werkt de stichting o.a. samen met de Gemeente Ommen, Woningstichting De Veste, het RIBW, Stichting JP. van den Bent en logeerhuis ‘Achter het Behang’.

niek-ibr-no
Foto: Niek in zijn appartement in de Gasthuisstraat.

Bewoners Niek en Janine hebben hebben beiden elk een eigen appartement. Zij wonen met veel plezier in de Gasthuisstraat. Zij werken allebei. Niek werkt o.a. bij Intertoys en Janine werkt in de horeca bij activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop.

woonkamer2eetkamer-ibr-no

In de woning helpt men elkaar en zijn er verschillende taken onder de bewoners ingeroosterd. Denk bijvoorbeeld aan koken, het schoonhouden van de gezamenlijke ruimtes etc. De bewoners en logees hebben een vast aanspreekpunt/begeleider bij wie zij terecht kunnen met vragen. Dat is bijzonder prettig, toch proberen zij zich natuurlijk waar mogelijk zelf te redden.

De K van K-vriendelijk staat voor Klant en Kwaliteit. Dat merk je en dat zie je.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen
Meer info over Bedrijven in Ommen.

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.