Deze week trok een artikel in het economisch nieuws mijn aandacht: “van kantoorpand naar camping”. Kantoorpand opgezegd door corona ‘het team vergadert nu op de camping’. Het thuiswerken neemt massaal toe en er komen hierdoor steeds meer kantoorpanden leeg te staan.

Corona heeft ons duidelijk gemaakt dat het technisch gezien geen enkel probleem is om thuis te werken of op alternatieve locaties, al dan niet virtueel, te vergaderen. Met als resultaat: in toenemende mate lege kantoorpanden.

Dat er vanuit menselijk oogpunt nog wel steeds de behoefte bestaat om elkaar fysiek te ontmoeten is ook een gegeven. Met de drie karaktereigenschappen van Ommen: groen, gastvrij en inspirerend, biedt dat wellicht ook kansen voor Ommen. Zo lees ik dat de medewerkers van een bedrijf elk kwartaal meerdere dagen achtereen bij elkaar op een camping zijn. Het elkaar ontmoeten op een alternatieve plek als vakantiehuizen, hotels of natuurgebieden gebeurt steeds meer.

Dat Ommen een inspirerende omgeving is voor zowel voor individuen als ook voor groepen van mensen, heeft het verleden wel bewezen. Zo was ik van de week op bezoek bij Ada’s Hoeve van Scouting Nederland. Het 46 hectare grootte terrein aan de Vecht is in 2023 al 100 jaar een ontmoetingsplek voor scouts en hun leiders. Een prima plek voor bezinning, inspiratie en samenwerken. Ook de gastvrijheid in Ommen viel weer in de prijzen: mini-vakantiepark De Wilde Roos staat weer in de top 5 van de door Zoover beoordeelde vakantieparken.

Veel kantoorbanen kunnen dankzij technologische ontwikkelingen op afstand ingevuld worden. Er hoeft dus minder gereisd te worden; minder tijdsverlies, minder kosten en minder stress. En ontstaat er meer ruimte voor ontspanning, inspiratie en ontmoeting.

Ommen heeft ruime mogelijkheden om hier invulling aan te geven. Wie wil er nu niet in zo’n mooie groene rustige omgeving als Ommen wonen en werken.

Kortom, kansen.

Leo Bongers,
Wethouder gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.