HEMA in Ommen verhuist in het voorjaar van 2018 naar een nieuw te bouwen woonwinkelcomplex op de hoek van de wethouder Paarhuisstraat en de Varsenerstraat in Ommen.

hema-ibr-no
Foto: De locatie waar het nieuwe woonwinkelcomplex wordt gebouwd.

Op de hoek van de Wethouder Paarhuisstraat en de Varsenerstraat was voorheen supermarkt Aldi gevestigd. Het gebied is tijdelijk ingericht met parkeerplaatsen en groen. In de afgelopen periode heeft de gemeente Ommen samen met ontwikkelaar Artica Vastgoedontwikkeling gewerkt aan een nieuwe invulling voor deze locatie. Op deze locatie bouwt Artica een woonwinkelcomplex. Het complex bestaat uit circa 900 vierkante meter winkelruimte en 300 vierkante meter voor overige ruimten op de begane grond. Hier vestigt HEMA Ommen zich met de sterk vernieuwde winkelformule van het concern. Naar verwachting is HEMA Ommen één van de eerste grote winkels waar dit nieuwe concept wordt geïntroduceerd.

Op de eerste verdieping van het complex worden 4 appartementen gebouwd. De woningen hebben een ruime woonkamer en keuken, twee slaapkamers en zeer ruime privé dakterrassen van meer dan 50 vierkante meter groot. De toekomstige bewoners krijgen een eigen parkeerplaats in de inpandige parkeergarage.

hema---varsenerstraat-ibr-no
Op de foto van links naar rechts: Evert Slooten (Artica), de heer Ten Hertog (Hema Ommen), Hans ter Keurst (wethouder Ommen), mevrouw Ten Hertog (Hema Ommen)

Het woonwinkelcomplex is een ontwerp van architectenbureau Geesink Weusten uit Arnhem. Dit bureau tekende ook voor het ontwerp van het Marktgebouw en de appartementengebouwen aan de Vechtkade die nu gebouwd worden. Het ontwerp is een knipoog naar de zogenaamde ‘chaletstijl’-architectuur door gebruik van zogenaamde spantversieringen.

G009_Locatie-Hema-Ommen-20-03-2017-beeld-3
Afbeelding: De tekening van het nieuwe woonwinkelcomplex, ontworpen door architectenbureau Geesink Weusten.

Wie goed kijkt, ziet bijvoorbeeld gelijkenissen met oude stations-architectuur en bijvoorbeeld het voormalige postkantoor in Ommen. Het is de bedoeling dat de bouw direct na de bouwvak start. Voor die tijd worden in opdracht van de gemeente Ommen een aantal kabels en leidingen verlegd. Tegelijkertijd voert de gemeente werkzaamheden aan de riolering uit. Het is de bedoeling dat in de zomermaanden, wanneer er activiteiten zijn in de stad, niet gewerkt wordt op deze plek. De nieuwe HEMA in Ommen kan in het voorjaar van 2018 de deuren openen. In dezelfde periode kunnen ook de toekomstige bewoners van de appartementen boven de Hema naar hun nieuwe woning verhuizen.

Naast de komst van de nieuwe winkel, geeft de gemeente Ommen de openbare ruimte in het gebied een nieuwe inrichting. Het gaat om een deel van de Varsenerstraat en de Wethouder Paarhuisstraat. Op dit moment werkt de gemeente Ommen voor het gebied een tweetal varianten uit. Deze worden in mei aan inwoners en ondernemers voorgelegd. Op basis van de reacties werkt de gemeente een variant verder uit. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over het inrichtingsplan.

Foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.