Op dinsdag 9 juni 2020 is het splinternieuwe havengebouw op zijn plek gezet. Ik nam om half acht in de ochtend een kijkje bij de passantenhaven.

De takelwagen stond klaar om het nieuwe havengebouw van de oplegger naar de plaats van bestemming te brengen. Booteigenaren en havenmeesters waren aanwezig om het mee te maken.

De machinist had al plaatsgenomen toch kwam men tot de conclusie dat er nog een paar onderdelen ontbraken om het gebouw te kunnen verplaatsen.

Het waren de onderdelen die je hier op bovenstaande foto ziet. Deze werden gebracht uit Nijverdal. Dat duurde een half uurtje. Helemaal niet erg, want in de tussentijd werd er een kopje thee en koffie genuttigd op de boot van Hennie en Carla.


De onderdelen waren er en toen kon het allemaal beginnen. Een spannend moment voor het bestuur en leden van Watersportvereniging De Vechtstreek.

De takelwagen hees het gebouw van de oplegger en langzaam werd deze naar de plek van bestemming gedraaid.

Niet alleen de booteigenaren vonden het spannend maar hun metgezellen ook.


Er waren plaatjes van trespa aangebracht op het plateau waarop het nieuwe gebouw werd geplaatst. De plaatjes hebben verschillende hoogtes, hierdoor staat het havengebouw helemaal waterpas.


Alleen nog zakken en met een beetje begeleiding links en rechts en zo komt het havengebouw veilig op zijn plek terecht.

Nadat het havengebouw op de plek staat en alles nog eens grondig werd gecheckt is het aan Peter Prins om het havengebouw los te koppelen van de takelwagen.

Tevredenheid, dat is het resultaat. De passantenhaven is een mooi nieuw havengebouw rijker, Ommen is een prachtig havengebouw rijker. Het is een aanwinst voor onze gastvrije stad die jaarlijks vele toeristen, waaronder veel waterrecreanten ontvangt.

Dat het gebouw er nu staat hebben we te danken aan de Watersportvereniging en de inzet van mensen van de vereniging en de gemeente Ommen. Yda van Oosten, voorzitter van de vereniging, heeft zich met hart en ziel ingezet om dit gezamelijk met anderen voor elkaar te krijgen. Het was al lange tijd een hele grote wens van havenmeester Bertus Prins, mede dankzij zijn tomeloze inzet en doorzettingsvermogen werd het mooier langs de Vecht. Helaas is hij een aantal jaren geleden overleden en heeft hij maar een paar jaar van de nieuwe passantenhaven kunnen genieten. Wat zou hij trots zijn geweest nu het nieuwe gebouw er staat.

Vele mensen missen zijn aanwezigheid en blijven hem dankbaar voor alles wat hij voor de watersportvereniging, de leden en de waterrecreanten heeft betekent. Het Bertus Prins bankje staat bij de haven. Een bankje dat mensen doet herinneren aan iemand die hield van de vereniging, het water, de watersport, van Ommen en de gezelligheid.

Bekijk op woensdag 10 juni 2020 op Vechtdal Leeft het filmverslag.

Tekst en foto’s door: Marjolijn Rhee

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.