Het Natuurinformatiecentrum Ommen is een belangrijk punt in Ommen. Bezoekers waaronder o.a. dagjesmensen, wandelaars, fietsers, inwoners krijgen hier informatie en kunnen deelnemen aan activiteiten. Het informatiecentrum is gevestigd in de Besthmenermolen, een oude korenmolen. Vrijwilligers tonen inzet en zorgen er gezamenlijk voor dat het Natuurinformatiecentrum open is. Er worden geregeld activiteiten georganiseerd voor volwassenen maar ook jongeren. Het Landbouwmuseum ligt naast het informatiecentrum een gecombineerd bezoek behoort dus absoluut tot de mogelijkheden.

Natuurinformatiecentrum-Ommen

NICO meerwaarde voor ouders en kind en onderwijs

Het centrum draagt ook bij op educatief gebied. De activiteiten van het NICO zorgen voor een moment van leerzame ontspanning en rustmomenten in het hedendaagse drukke leven van velen. Kinderen kunnen onder begeleiding van hun ouders deelnemen waarbij de interactie tussen ouder en kind door deze activiteiten worden gestimuleerd. Er is bijvoorbeeld een ‘knapzakroute’ en er zijn ‘puzzelpaden’. Groepen en scholen kunnen er terecht voor een wandel- of fietsexcursies onder leiding van natuurgidsen.

Informatie voor wandelaars en fietsers

Voor de wandelaars en fietsers zijn er wandel- en fietsroutes te verkrijgen. Ook worden er in de winkel Natuurgidsen van bekende auteurs verkocht.

Lees meer over dit Natuurinformatiecentrum Ommen

Natuurinformatiecentrum gelegen nabij Steile Oever, landgoed Eerde

De ligging van het het informatiecentrum is ideaal te noemen. Het ligt aan de rand van natuurgebied Eerde en de Steile Oever.

Steile-Oever-Ommen

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.