leo-bongers-ibr-noRuim een maand ben ik nu aan de slag als wethouder van de gemeente Ommen. Een heel andere rol dan raadslid. Met nieuwe bestuurlijke structuren. Ik heb daarbij een warm ontvangst gekregen van loyale en welwillende ambtelijke collega’s. Door hen word ik snel wegwijs gemaakt in de lopende dossiers. Ook is voor de nieuwe wethouders een uitgebreid introductieprogramma gemaakt. Niet alleen binnen de gemeente Ommen, maar ook bij de provincie. Ik heb al veel nieuwe wethouders ontmoet, die net als ik vol enthousiasme begonnen zijn aan hun periode van vier jaar om de gemeente en de inwoners te van dienst te zijn.

De eerste formele ‘plichtplegingen’ heb ik al mogen doen. Zoals de opening van de jaarlijkse zeskamp in Witharen. Daar werden mijn sportieve prestaties op de proef gesteld. Als een aap hangend aan een boomstam werd ik over een parcours gedragen. Gelukkig is dat goed gegaan. Sporten doe ik graag. Met het mooie weer een stuk fietsen in de gemeente is een feest. Dan geniet ik van Ommen en de natuur. Ik ben lang niet de enige die dat doet. Ook dit jaar mogen wij weer veel bezoekers uit binnen- en buitenland begroeten in onze gemeente, die met recht ‘het Hart van het Vechtdal’ genoemd wordt.

Een goede infrastructuur is daarbij van belang. In Ommen worden de komende periode stappen gezet om deze te verbeteren en veiliger te maken. Deze week wordt de kruising Vechtkade/Julianastraat aangepakt. Verkeer vanaf de Vechtkade moet voorrang verlenen aan al het andere verkeer. Hopelijk wordt het kruispunt door deze maatregel overzichtelijker en veiliger, vooral voor fietsers en wandelaars. Ook is deze week de eerste bijeenkomst over de Julianastraat en Schurinkstraat.

Ook deze wegen in het centrum van Ommen hebben een opknapbeurt nodig. Hoe de wegen er uit gaan zien, gaan wij samen met de omwonenden bepalen. Het blijft een belangrijke route, maar deze kan wel anders ingericht worden. Hoe dit er uit gaat zien wordt na de zomer duidelijk. De ideeën van de bewoners en ondernemers worden hierbij zoveel mogelijk meegenomen. Het gaat tenslotte om hun leefomgeving. Zo zijn er tal van onderwerpen waar ik de komende vier jaar mee aan de slag kan. Bijvoorbeeld groene energie. We gaan twee zonneparken aanleggen en dat is een goede stap. Een van de maatregelen om duurzame energie op te wekken in Ommen.

Geschreven door: wethouder Leo Bongers

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.