Maaike Hofstee uit Ommen is dertien jaar en vindt het erg leuk om folders rond te brengen. Toen ik met haar sprak werd me al snel duidelijk waarom. ‘Als je dertien bent dan mag je wat geld verdienen. Ik greep die kans en het is nog leuk ook’, aldus Maaike.

maaike-hofstee-ibr-no-1

‘In de derde week van de zomervakantie ben ik begonnen met het rondbrengen van de folders’, vertelt Maaike terwijl ze in de tussentijd uit haar tas de volgende pakketjes folders pakt en telt. Ik breng in de straten, vanaf de Gereformeerde Vrijgemaakte Kerk tot en met de Witte de Withstraat, folders rond. Het zijn er ruim tweehonderd. Voordat ik op de fiets stap ben ik eerst ruim een half uur bezig met het vouwen van de folders. Dat doe ik thuis en daarna ga ik lekker naar buiten, weer of geen weer’, aldus Maaike. De straten liggen in de gezellige groene Zeeheldenbuurt vlakbij het centrum van Ommen.

maaike-hofstee-ibr-no-3

Maaike vertelt dat ze binnenkort stopt het baantje. Niet omdat ze het niet meer leuk vindt maar omdat ze het te druk heeft met school. Ze zit in de 2e klas van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle en volgt daar de Atheneum-opleiding. ‘Ik heb het te druk en helaas geen tijd meer om dit er naast te doen’. Als ik haar vraag of ze al weet wat ze later worden wil, antwoordt ze met volle overtuiging: ‘actrice, zangeres of musicalster’.

maaike-hofstee-ibr-no-2

Leuk om deze jonge dame te treffen die lekker zelfverzekerd is van wat ze wil bereiken. Ze gaat er voor en maakt daarbij voor haarzelf op deze jonge leeftijd de juiste keus. Folders rondbrengen was leuk, ze verdiende er lekker wat mee, maar school gaat voorlopig toch even voor.

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.