Zo spreek je iemand bij de Vecht en zo bezoek je zaterdagavond 2 april 2016 het LP Café Indoorfestival dat door Frits Volkerink uit Ommen en zijn vrienden in Dalmsholte werd georganiseerd. Vanuit de vriendengroep zijn kleine in- en outdoorfestivals ontstaan. We spraken tijdens het indoorfestival met Frits Volkerink die samen met vrienden inmiddels de Stichting LP Café heeft opgericht. Met de stichting willen zij opkomende muzikanten en bandjes een podium bieden. Frits Volkerink, medeorganisator van de LP Café in- en outdoorfestivals, vertelde me hoe het allemaal begon.

‘Het begon jaren geleden. We kwamen als vrienden regelmatig bij elkaar op vrijdagavond en dat doen we nog steeds. Bij mij thuis in de Fuut nemen we een glaasje, delen we de liefde voor muziek en draaien lp’s. We noemen deze avonden het LP-Café. De hechte vriendengroep deelt niet alleen de gezelligheid maar ook hebben zij veel steun aan elkaar in hele moeilijke tijden. Zo overleed bijvoorbeeld een vriendin uit de groep op veertig jarige leeftijd. Je hebt dan ontzettend veel steun aan elkaar’, benadrukt Frits Volkerink.

lp-cafe-ommen-ibr-no
Foto: Frits Volkerink (rechts) en Bernie Dunnewind in het LP Café waar de vriendengroep regelmatig samenkomt. (Foto: Facebook LP Café)

‘Op een gegeven moment hebben we met de vrienden besloten om gezamenlijk de verjaardagen te vieren en dat hebben we gedaan. In Stegeren hielden we in de voortuin bij één van onze vrienden een tuinfeest. We zorgden altijd voor goede muziek. Al gauw werd de voortuin te klein. Het feestje van de vrienden moest in Stegeren blijven en daarom bood een buurman een stuk grasland aan zodat de feestjes bleven bestaan. Ze noemden het feest daar het LP Café Outdoorfestival, een besloten feest voor de vrienden.

Enkele jaren geleden werden we door Freddy Lugers, destijds eigenaar van de Herberg, gevraagd we een LP Café Indoorfestival in de Herberg konden organiseren en dit hebben we gedaan en dat bleek een succes.

Zaterdagavond 2 april vond het voorjaarsfeest LP Café Indoorfestival plaats bij Streekrestaurant de Vechtdalkok in Dalmsholte. Johan Drenth, eigenaar van het restaurant, maakt onderdeel uit van de vriendengroep en hij heeft aangeboden om het indoorfestival daar te houden. En dat was een groot succes.

LP Café Indoorfestival in Dalmsholte ‘volle bak’

Zaterdagavond 2 april spetterde het in Dalsmholte bij Restaurant de Vechtdalkok. Op het podium staat, op het moment dat Natuurlijk Ommen aanwezig was, de rockband Tricklebolt. Deze jonge muzikanten uit Lemele vulden de zaal met stevige rockmuziek. Een prachtige show werd neergezet.

04029463
Foto: Rockmuziek liefhebber Iwan Schrootenboer (links) heft zijn glas op dit bijzondere festival in Dalmsholte.

Tricklebolt is de Sallandse formatie die in 2014 en 2015 Overijssel helemaal plat speelde. Dat ze klaar zijn om de rest van Nederland te veroveren met hun vuige Hammondrock die doet denken aan de tijden van Led Zeppelin, The Who en Black Sabbath bewezen zij wederom op het podium in Dalmsholte.

040294450402941104029425040294180402943004029431040294480402943204029436
Na het optreden van Tricklebolt stond de band White Child op het podium.

De Ommense coverband White Child speelde afgelopen zomerseizoen verschillende festivals plat. Men kon in Dalmsholte genieten van echte klassieke rock van o.a. Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep etc. Onderstaande twee foto’s (gemaakt tijdens een ander optreden) zijn afkomstig van de Facebookpagina van White Child.

white-child-ibr-nowhite-childe-ommen-ibr-no

In een ontspannen sfeer in Dalmsholte genoten bezoekers van muziek, gezelligheid en een biertje. Frits Volkerink geeft aan dat de tot festival uitgegroeide verjaardagsfeestjes een vervolg krijgen. Op 16 juli 2016 staat het Outdoorfestival in Stegeren weer op het programma. Voor alsnog is dit een besloten Outdoorfestival. We gaan wellicht in de nabije toekomst overleggen met de gemeente om te kijken of we naast de LP Café Indoorfestivals, het jaarlijkse Outdoorfestival ook toegankelijk kunnen maken voor een groter publiek want er is volop belangstelling. Voor een groter festival in de open lucht zullen we een vergunning moeten aanvragen.

Het volgende Indoorfestival is besproken met Hans van Lingen, eigenaar van Café de Herberg in Ommen, en staat gepland op 5 november 2016.

Bezoekers genieten en nemen er nog eentje in Dalmsholte. Wat een fantastische avond!

04029509

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.