Ommen, Hart van het Vechtdal. Deze week is bekend geworden dat het Vechtdal tot leukste uitje van Nederland is gekozen. Geweldig nieuws natuurlijk. Het bevestigt ook dat we op de goede weg zijn met elkaar.

vechtdal-overijssel-ibr-no

Ommen is al decennialang een toeristische hotspot, maar het Vechtdal wordt dat in de volle breedte in toenemende mate. Ommen, als hart van het Vechtdal, speelt daarin een centrale rol. Met deze meest recente onderscheiding gaan we hard aan de slag. Op de schaal van het Vechtdal en binnen Ommen. Samen met allerlei partners zullen we dat vorm geven zodat bezoekers en bewoners volop kunnen genieten van alles dat Ommen en het Vechtdal te bieden heeft. Is alles dan perfect? Nee helaas niet.

laagvlieg

Vanwege de uitbreiding van Lelystad AirPort dreigt geluidsoverlast van landende vliegtuigen boven onder andere het Vechtdal. Dat willen we natuurlijk niet. Lelystad gaat overwegend toeristische vluchten faciliteren. Mensen die elders geld gaan uitgeven. Prima natuurlijk, maar niet als dat ten koste gaat van binnenlandse bestedingen of woongenot van inwoners van onze gemeente. Staatssecretaris Dijksma van luchtvaart heeft in de tweede kamer inmiddels aangegeven dat vliegtuigen pas bij Hasselt gaan dalen en dat de gevreesde risico’s slechts bij hoge uitzondering kunnen optreden. Op zich een belangrijk signaal, maar nog onvoldoende. Het rijk zou zich zwart op wit richting Overijssel en het Vechtdal moeten committeren aan het uitsluiten van overlast. Temeer daar Overijssel in het vooroverleg amper gehoord is.

Bericht van: burgemeester Mark Boumans
Afbeelding: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.