Vorige week werd ik uitgenodigd voor een ‘ommetje’, een werkgesprek tijdens een wandeling met in achtname van de coronaregels. Deze keer was het op initiatief van de organisatoren van ‘Bij ons dagkamp’, een stichting die als doel heeft het organiseren van een gevarieerd vakantiedagkamp voor jeugd in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar uit de gemeenten Ommen en Hardenberg. Veel van de kinderen gaan zelden of zelfs nooit op vakantie en kunnen dankzij de stichting toch een vakantie vieren en andere kinderen ontmoeten.

Aan mij was de keuze welke route we zouden wandelen. Het werd een rondje Besthmenerberg inclusief een klimmetje op de brandtoren. Het is voor mij een bekend rondje, toen onze kinderen nog klein waren gingen wij hier regelmatig wandelen. Een mooi gebied met ook een plek waar je tot bezinning komt wanneer je langs het monument voor kamp Erika loopt.

Aanleiding voor het gesprek zijn de zorgen die de organisatoren hebben dat in verband met de COVID-19 het kamp dit jaar niet door zou kunnen gaan. Juist nu iedereen en in het bijzonder kinderen er behoefte aan hebben om er even uit te kunnen gaan. De vraag aan mij was of ik kon inschatten of het kamp deze zomer wel of niet door zou kunnen gaan. Geen eenvoudige vraag. Een vraag die ondernemers, stichtingen, sportverenigingen en organisaties en ons allen zeer bezig houdt; wat kan er van de zomer weer?

De stichting die met veel vrijwilligers en zonder winstoogmerk werkt maakt zich dus grote zorgen of zij de kwetsbare jeugd dit jaar wel een fijne vakantie kunnen bieden. Hoe mooi is het dat er mensen zijn die zich vol willen inzetten voor een ander, juist in deze moeilijke tijd. Gelukkig wordt er creatief en praktisch gedacht en zijn de kansen op het kamp voor dit jaar nog niet verkeken.

Natuurlijk hoop ik voor iedereen dat we van de zomer allemaal weer terug kunnen naar ‘normaal’.

Leo Bongers.

 

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Je bent voor meer informatie over Ommen en het Vechtdal welkom in het Bezoekerscentrum Ommen.

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden in Ommen.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.
Meer info over Verenigingen en Stichtingen.
Meer info over de gemeente Ommen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.