Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van Obs De Klimtoren uit Drogteropslagen maakten op donderdag 22 juni 2017 een natuurwandeling met aansluitend een molenexcursie op de Besthmenermolen. Zij zijn drie dagen op schoolkamp in Ommen.

06226944-ibr-noFoto: Wandelgids Marja Duerink-Staal (staand links) met leerlingen en leerkrachten van Obs de Klimtoren.

Marja Duerink-Staal, natuurwandelgids van Natuurlijk Ommen startte de ochtendwandeling samen met 22 leerlingen en 3 leerkrachten vanaf het voormalig informatiecentrum bij de Besthmenermolen.

06226930-ibr-no

De wandeling ging onder andere door de bossen. Onderweg vertelde Marja over de natuur en dieren. Ook liet Marja de wandelaars het prachtige Bostheater in Ommen zien. Het mooiste en grootste openluchttheater van Nederland.

06226921-ibr-no

Na terugkomst bij het voormalig Natuurinformatiecentrum kregen de leerlingen na een korte pauze een rondleiding op en in de Besthmenermolen.

06226953-ibr-nomolengidsen-ommen
Foto: Molengidsen Henny Veraart (links) en Giny Breeuwsma (rechts).

De groep werd opgesplitst in twee groepen. Onder leiding van de molengidsen Henny Veraart en Giny Breeuwsma verkenden de kinderen de molen. De kinderen en ook de leerkrachten Elza en Betty en Natalie van deze school hebben genoten van het ochtend vullende programma.

‘Ik vond de natuurwandeling en de molenexcursie heel erg leuk’, aldus Iris Pothof, leerling van Obs De Klimtoren uit Drogteropslagen.

06226948-ibr-no

Natuurlijk Ommen organiseerde het ochtend vullende programma voor deze drie groepen uit het basisonderwijs. Wilt u informatie over de activiteiten die Natuurlijk Ommen organiseert? Neem dan telefonisch contact op of stuur een e-mail. Tel. 088-5551400, e-mail: info@natuurlijkommen.nl

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

 

 

 

 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.