Op woensdagochtend 12 oktober 2016 is het vernieuwde hoofdgebouw van de Christelijke school voor speciaal onderwijs ‘Boslust’ op feestelijke wijze officieel geopend door twee leerlingen van de school en burgemeester van Ommen, Mark Boumans. Leerlingen en genodigden waren aanwezig bij de opening en hadden zich voor de school verzameld. De school wordt omringd door bomen en ligt in de mooie Jonkheer Repelaerlaan in de prachtige woonwijk de Wolfskuil.

10122296-ibr-no

De burgemeester hielp twee leerlingen op het ‘puzzelpodium’, die de openingshandeling met de burgemeester zouden verrichten. Het betrof een leerling die het langst op de school zit en een leerling die het minst lang op school zit. Nadat de kinderen door de burgemeester op het podium werden geholpen sprak hij de aanwezigen toe. Iedereen was opgetogen en wilde graag naar binnen. Alles zag er ook zo feestelijk uit met alle kleurrijke ballonnen.

10122306-ibr-no

De burgemeester liet iedereen niet te lang wachten en nam de schaar in zijn hand en samen met de twee leerlingen verrichtte hij de openingshandeling. De schaar werd in het papieren doek gezet en ja hoor, samen met de leerlingen stapte hij de school binnen. Binnen no-time konden de aanwezigen naar binnen.

10122309-ibr-noopening-boslust-ibrno

In de hal en de gymzaal werden de genodigden door leerlingen en leerkrachten van de Boslust toegezongen onder leiding van muziek. Ze zongen een zelfgemaakte tekst op de melodie van ‘Wij houden van oranje’ van André Hazes. Zij kregen een groot applaus.

10122334-ibr-no10122342-ibr-no10122343-ibr-no

Na de muziek en de zang werd koffie en thee geschonken en er werd getrakteerd op kleine gebakjes.

opening-vk-boslust10122357-ibr-no

Grote aanwinst, de school is toegankelijk voor minder validen

De Boslustschool heeft een hoofdgebouw ‘boslust’ aan de Jhr. van Replaerlaan in Ommen en een dependance ‘de Laarakkers’ aan de Nering Bögelstraat in Ommen. Het hoofdgebouw is vernieuwd. Alleen de gymzaal is tijdens de bouw blijven staan en heeft een upgrade gekregen.

Alex Grolleman, directeur van de school, is blij met de vernieuwde school. ‘Het is onder andere een grote aanwinst dat de school nu toegankelijk is voor minder validen. Het gebouw is rolstoelvriendelijk. De school heeft een andere indeling gekregen ten opzichte van de oude school. We hebben nu twee ruime vaklokalen, een kooklokaal en een technieklokaal.’

10122359-ibr-no

Een passant: ‘prachtig, vrijdag 14 oktober is het Open Dag, dan ga ik kijken’

Een passant die in de buurt woont zegt: ‘Het ziet er echt prachtig uit en wat fijn dat de busjes direct voor de ingang, op eigen terrein, kunnen parkeren en rond kunnen rijden. Dat was voorheen niet zo. Vrijdag 14 oktober 2016 ga ik kijken want dan is er Open Dag van 16.00 tot 18.00 uur waar iedereen welkom is’.

Open Dag hoofdgebouw Boslust
Datum: vrijdag 14 oktober 2016
Adres: Jonkheer Repelaerlaan 2, Ommen
Tijd: 16.00 – 18.00 uur

10122364-ibr-no

Tekst en foto’s: Marjolijn Rhee | Natuurlijk Ommen

Volg Natuurlijk Ommen op Facebook
Volg Natuurlijk Ommen op Twitter

Meer info over Stadswandelingen in Ommen.
Meer info over Verblijven in Ommen.
Meer info over Activiteiten in Ommen.
Meer info over Bezienswaardigheden.
Meer info over Eten en drinken in Ommen.
Meer info over Winkelen in Ommen.

Heb je een tip of een vraag voor de reactie? Mail naar: redactie@natuurlijkommen.nl

Een reactie op "Leerlingen Boslust en burgemeester Boumans openen vernieuwd hoofdgebouw Boslust"

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.