Wat begon als een idioot idee eindigt met een nieuw Nederlands record! 
De langste tompouce van Nederland werd zaterdag 21 september 2019 in Ommen gemaakt en heeft de lengte van 205 meter en 57,5 centimeter lang.

De langste tompouce werd gemaakt in Ommen. Foto door: Ronald Bakker.

Aanleiding was de 60 jarige verjaardag de Oranjevereniging Ommen en het 40 jarig jubileum van evenementen organisatie Ommer Bissingh. Onder leiding van bakker Berjan Ten Brinke uit Ommen heeft een team van 10 bakkers en een aantal leerlingen van het Vechtdal College de klus in iets meer dan 4 uur geklaard. De notaris stelde de exacte lengte vast. De tompouce is verdeeld in ruim 4000 gebakjes en gratis uitgedeeld aan duizenden bezoekers, want wie jarig trakteert. Berjan te Brinke heeft nog een bijzonder record in handen. Op de de trouwdag van ons Koningspaar in 2002 stond in Ommen de grootste bruidstaart van de wereld met 17 lagen en 18 meter hoogte. 

De langste tompouce van Nederland is mede mogelijk gemaakt door Pruve (bladerdeeg) Zeelandia (oranje fondant) Debic (room) en Shufflemix die de spuitmachine beschikbaar stelde. Waarvoor onze hartelijke dank

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond.